A Dragon Age III-ból vettek kölcsön ötleteket az új Mass Effecthez

Azt már eddig is tudtuk, hogy a BioWare által fejlesztett Dragon Age III és Mass Effect 4 munkálatai egy ideje zajlanak és mindkettőt a DICE által készített Frostbite 3 motor fogja hajtani. Most azonban arra is fény derült, hogy a két játék nemcsak technológiában, hanem sok más tekintetben is megegyezik, legalábbis hasonlítani fognak egymásra. Ezt a montreali stúdió vezetője, Yanick Roy árulta el Twitteren, amikor egy NeoGAF felhasználó azon kesergett, miszerint a jelenlegi állapotokat figyelembe véve még évek fognak eltelni a megjelenésig.

Yanick Roy elmondása szerint nincs az olyan nagyon messze, hiszen nagy létszámú és tehetséges csapattal dolgoznak, a program elkészítésébe is már jó ideje belefogtak, ráadásul sok rendszert "kölcsönvesznek" a Dragon Age III-ból is. Amikor erre azt kérdezték, hogy akkor most a DA3 ugyanolyan elemekre fog épülni (például a szerepjáték-elemekre gondolt), mint az új Mass Effect, a válasz csak annyi volt, hogy igen, miután a motor ugyanaz, így a DA3 főbb elemeit felhasználhatták a ME elkészítésénél is, így nem kellett mindent az alapoktól kezdeniük.

Azért, akármennyire is bizakodónak tűnik az úriember kijelentése, a BioWare már korábban bejelentette, hogy a Dragon Age III legkorábban jövőre, míg a Mass Effect csak 2015-ben láthat majd napvilágot.

Előzmények