A Resident Evil 5 PC-re is elkészülhet

Az Alone in the Dark által 1992-ben elindított és a japán Resident Evil-sorozattal műfajjá terebélyesített túlélő horror jelenség PC-n eleddig nem vonzott túl nagy tömegeket, noha konzolokon tucatnyi brand van, melynek aktuális epizódjai rendszerint az eladási listák élén tanyáznak. A szerényebb eladási mutatók ellenére a veterán kiadó, a japán Capcom időről-időre a PC-seket is megörvendezteti a szóban forgó sikersorozat, a Resident Evil - avagy a tengeren túlon Biohazard- epizódjaival, legalábbis a brand gericét alkotó számosított epizódokkal. Így volt ez az elsőtől a negyedik részig, noha a rajongók körében máig a legjobbnak tartott Code Veronicát és az első rész lenyűgöző, Gamecube-os remake-jét nélkülözniük kellett. 

A német Games Aktuell magazin értesülései szerint a tendencia folytatódni fog, ugyanis a konzolokon nemsokára debütáló és igen jónak igérkező 5. epizód kapcsán egy tervezett PC verzióról is írnak, mely még idén, feltehetőleg a 4. negyedévben jelenne meg. A Capcom egyelőre nem kommentálta a hírt. 

  

Előzmények

  • Fable 2 PC - érkezik

    Dobpergés, üdvrivalgás, tapsvihar, azért csak visszafogottan, bizonyos értesülések szerint ugyanis készülőben van a PC-s Fable.