A Steamet is DDoS támadás érte

Még csak épphogy helyreálltak az Origin szerverei a tegnapi hacker-támadást követően, melyért a DERP nevű csoport vállalta a felelősséget (Mondván, hogy a Steam konkurens programját nemkívánatosnak tartják), erre most a Valve rendszerét sújtja kiterjedt DDoS-támadás. Pár órája nem lehet elérni a Steam Áruházat, ez a kép fogad egy idő után:

Az újabb támadásért néhány Twitter-felhasználó vállalta a felelősséget, de az egyelőre nem derült ki, hogy ezt vajon a DERP akciójára szánták válaszul, vagy pusztán csak szeretnek feltűnősködni.

Nos, bármi legyen is az oka, ezek a jóemberek elvakultságukban megfeledkeznek arról, hogy ezzel csak a felhasználók életét nehezítik meg, elvégre a Steam Winter Sale utolsó napja van, ma még óriási kedvezménnyel lehetne játékokat vásárolni, de mivel nem érhető el az áruház, így a játékosok nem tudnak élni a lehetőséggel.

A Steam terméktámogatásától egyelőre még nem érkezett visszajelzés a probléma okát illetően.

UPDATE: Időközben a Softpedia beszámolt róla, hogy az Origin és a Steam rendszerek elleni támadás csak a jéghegy csúcsa volt, a Battle.net szervereit is ostromolják, valamint a League of Legends és World of Tanks oldalak sem működnek egy ideje...

Azóta történt

Előzmények