Apple uralom jön?

Phil Harrison korábban a Sony Worldwide Studios vezetője volt, vagyis lehet mondani, hogy konyít valamit a szakmához. Ő volt az aki a fizikai adathordozók halálát is megjósolta (ennek megvalósulása azért még jócskán várat magára) most pedig úgy véli, hogy ha az Apple továbbra is így halad, akkor 10 éven belül lényegében ők lesznek a videojáték ipar megtestesítői.

Ennek egyik fő okaként azt jelölte meg, hogy rendkívül egyszerű a vásárlás és a keresés az egyre fejlődő App Store-on. Véleménye szerint egy elegáns vásárlási módszer versenyzik a mára már lassan elavultnak számító üzleti modellel, ami a konzolokra jellemző.

Úgy véli, hogy azzal, hogy a fizikai adathordozók eltűnnek, nem jelenti azt, hogy az Xbox vagy akár a PlayStation is eltűnne, szerinte a Microsoft és a Sony is jól pozicionálta magát ebben az átmeneti időszakban, viszont a Nintendo esetében még sok munka lesz az online infrastruktúra kiépítése.

A véleménye természetesen nem meglepő abban az esetben ha tudjuk, hogy nemrégiben a Gaikai tanácsadói testületébe került be.

Azóta történt