Az új Carmageddont független fejlesztők készítik majd, nem pedig a Square Enix

Épp tegnap írtunk róla, hogy a Carmageddon.com oldalon elindítottak egy visszaszámlálót, ami valószínűleg a nagy sikert aratott brutális autóverseny játék újabb kiadásának bejelentésére vonatkozik. A számláló lejárta június elsején várható, kevéssel az E3 kezdete előtt, azonban a show-n nem fogjuk látni az új játékot.

A VG247 oldal birtokába jutott pár újabb információ egy számukra ismerős forrásból, miszerint a készülő játék valóban a Carmageddon széria újraélesztése lesz, azonban egy teljesen független csapat fogja azt készíteni, nem pedig a Square Enix.

A játék jogait az Eidos ugyanis visszavette a Square Enixtől, és a jelenlegi Carmageddon.com oldal sincs az ő tulajdonukban. És bár a fejlesztőstúdió neve, valamint a készülő játék hivatalosan még nem került bejelentésre, az eredeti fejlesztő Stainless már most gondolkodik egy letölthető formátumban készülő játékról, ami erre az IP-re épülne, hasonlóan a Magic: The Gathering és Risk című játékokhoz.

Amennyiben a fentiek igaznak bizonyulnak, könnyen lehet, hogy egy kis költségvetésből, független fejlesztők által készített alkotásról beszélhetünk, ami kizárólag digitális disztribúció útján lesz majd beszerezhető. Persze ezek csak találgatások, várjuk meg a hivatalos bejelentést, és akkor minden ki fog derülni.

Azóta történt

Előzmények