Battlefield 3: Nem lesz elérhető Steamen?

Az Electronic Arts nemrég kiadta a Battlefield 3 digitális vásárlásának lehetőségeit tartalmazó listáját, melyből kiderült, hogy - lehet csak véletlenül -, de hiányzik egy fontos opció: a Steam.

A Joystiq című oldal riportja szerint ugyanis az EA által kiadott listában - amit azóta már töröltek, legalábbis a linkre kattintva hibát ír ki -, szóval a Steam egyáltalán nem szerepelt. Első helyen természetesen az Origin állt, de olyan opciók is voltak a Battlefield 3 előrendelési lehetőségei között, mint például a Direct2Drive és GamersGate.

Korábban az EA úgy nyilatkozott, hogy játékaikat minden digitális disztribúciós oldal számára elérhetővé teszik, és hogy az Origint egyáltalán nem a Steam ellenfeléül szánják, aminek eddig már több, mint 30 millió felhasználója van világszerte.

Ugyanakkor több EA játék is eltávolításra került nemrég a Steam rendszeréből (Például a Crysis 2), de például a Mass Effect 3 Digital Deluxe változata szintén Origin exkluzív lesz, úgyhogy tényleg van rá némi esély, hogy a Battlefield 3 is így fog járni. A kiadó eddig még nem kommentálta az esetet, úgyhogy a hivatalos bejelentésig semmit nem tudhatunk biztosan.

Azóta történt

Előzmények