Battlefield 3: Problémák a Back to Karkand PC verziójával

Nemrég jelent meg az EA és DICE által kiadott Battlefield 3 című háborús FPS játékhoz a Back to Karkand DLC, melyben Frostbite 2 motor alá ültették át a korábbi, népszerű multiplayer helyszíneket. Azonban az új pályák nem mindenkinél működnek megfelelően, főleg a PC-sek panaszkodnak, hogy a telepítést követően a játék nem ismeri fel a DLC-t.

A hivatalos fórumon már 76 oldalnyi hozzászólás gyűlt össze a témában, melyben a játékosok mind hasonló hibákról számolnak be. Elmondásuk szerint a Back to Karkand DLC telepítését követően, mikor be akartak lépni az új pályákra, egy hibaüzenet fogadta őket, miszerint nem rendelkeznek a megfelelő tartalommal. Íme:

"Game Disconnected: you are missing content from the game."

A megjelenés napján az EA hivatalosan is reagált a problémára, mondván, hogy a hiba egyik forrása a Battlelog rendszerében keresendő, ami nem ismeri fel a DLC tartalmát, így kidobja a játékosokat, még akkor is, ha telepítve van a térképcsomag.

Másik esetben a Battlelog felismeri az új tartalmat, viszont akkor meg a játék szerverei nem látják azt, így hasonlóan kiléptet a játék azzal az üzenettel, hogy vedd meg a DLC-t, ha játszani akarsz.

A bejelentést követően annyit mondtak, hogy gőzerővel dolgoznak a probléma elhárításán és hamarosan kijön a javítás. Ám azóta még nem történt előrelépés a témában, így a fórumozók kedd óta nem tudnak játszani az újonnan elérhetővé vált pályákon. Ez azért biztos, mivel a fent linkelt topik folyamatosan hízik, egyre-másra érkeznek a segélyt kérő üzenetek.

Azóta történt

Előzmények