Bemutatkozott a Total War: Three Kingdoms új játékmódja

A Creative Assembly a minap kiadta az első videót a Total War: THREE KINGDOMS Records játékmódjáról, ami bemutatja a játék történelmileg hűbb oldalát. A Records az egyike a játék két egyedi, a sorozat történetében eddig sosem látott módjának. Az elismert Total War sorozat korábbi részeinek hagyatékára építve a Records mód a 3. századi történelmi események feljegyzéseiből merítve, autentikus módon tárja eléd, hogyan zajlottak le ezek a konfliktusok. A THREE KINGDOMS ezen új megközelítése garantáltan elnyeri majd a történelem rajongóinak tetszését, ahogy saját stratégiai döntéseikre hagyatkozva szövik terveiket, és hódítják meg Kínát. A Három Királyság legendás történetét elbeszélő Romance módban pusztító erejű, hatalmas hadurakkal indulhatsz csatába, a Records pedig pont ennek az ellentéte.

A kampány mindkét módban hasonló élményt nyújt, a különbségek a valós idejű küzdelmek során érződnek igazán. A Romance módban például a tábornokod egy hatalmas erőt képvisel – egyesek képesek a puszta kiáltásukkal a halálba küldeni az ellenséges egységeket. A Records módban ezek a tábornokok is csupán átlagemberek, jóval sebezhetőbbek, így a győzelem megfontolt taktikai parancsaidon múlik: egyetlen hiba a frakciód hűségébe kerülhet. Jelenlegi tesztjeink alapján a Records mód küzdelmei akár 30%-kal tovább tarthatnak, és inkább sakkszerű módon zajlanak, mint teljes erejű ütközetként.

Az egységek például gyorsabban fáradnak el, és ezzel együtt csökken támadóerejük is, amivel plusz nyomás nehezedik a játékosok vállára döntéshozásnál – mikor fektessenek be energiát és hogyan tartsák meg előnyüket. Ebben az ütközetben a vasöklű hadúr, Gongsun Zan-nak katonai precizitását bevetve kell felülkerekednie a harcos Ma Chao, a Ma Teng hűséges örököse seregein.