Cenzúrázva jelenik meg Európában a South Park: The Stick of Truth

A South Park: The Stick of Truth című játékot már bizonyára rengetegen várják, akiket egy picit most el fog szomorítani a legújabb fejlemény: a Ubisoft ugyanis a játék EMEA kiadásait (Ez Európát, a Közép-Keletet és Afrikát takarja) az Ausztrál változatéval megegyező cenzúrával ellátva fogja kiadni. A leírás szerint ez a konzolos változatokat érinti, így aki PS3-ra vagy XBOX360-ra rendelte elő a játékot, az már biztosan nem tud majd abortuszos és "anál-szondás" minijátékot játszani.

Maga a cenzúra összesen hét darab, egyenként 20 másodperces jelenetet fog érinteni, melyek főleg abortusszal és anál-szondával foglalkoznak. Ezeknek a jeleneteknek helyén egyszerű szöveg lesz majd látható, melyben elmagyarázzák, mi zajlik a háttérben. Amik ki lesznek vágva:

  • Egy minijáték, ahol a doktor abortuszt hajt végre a játékoson,
  • Egy minijáték, ahol a játékos haj végre abortuszt Randy karakterén,
  • Öt "anál-szonda" jelenet, melyekben a karaktereket az űrlények irányítják.

Az információk szerint az Egyesült Királyságban érintetlen marad a játék, ahol meg fogja kapni a PEGI 18+ besorolást. A PC változatot illetően még nincs pontos információ, emiatt a forráscikk szerzői már írtak a Ubisoftnak, amint válasz érkezik, beszámolunk róla.

Azóta történt

Előzmények