CoD: Ghosts - Sok PS3 és PS4 játékost bannoltak

Az elmúlt hétvége sok PlayStation konzollal rendelkező Call of Duty játékosnak marad emlékezetes, de nem pozitív értelemben. Történt ugyanis, hogy az Activision véglegesen kitiltotta őket a Call of Duty: Ghosts című játékból. Mindezt ráadásul mindennemű figyelmeztetés vagy bejelentés nélkül, egyik pillanatban még békésen játszottak, majd azt követően az alábbi üzenet jelent meg konzoljaikon:

Az ügy érdekességét az adja, hogy a kitiltott játékosok zöme csak alkalmanként ült le konzolja elé, hetente mindössze pár órát játszottak a Call of Duty: Ghosts című játékkal. Sokan ráadásul még azt sem tudják, hogyan kell egyáltalán csalni a játékban. Valószínűleg az történhetett, hogy véletlenül egy hackelt lobby-ba léptek be, anélkül, hogy tudtak volna róla.

Az Activision válaszként annyit írt a sok panaszkodó játékosnak, hogy a kitiltás végleges és feloldhatatlan, minden esetben alaposan kivizsgálják az accountokat, mielőtt bárkit is kitiltanának. A viselkedési szabályzat bárminemű megszegése kitiltást von maga után, ezzel kapcsolatban pedig semmiféle információt vagy vizsgálati eredményt nem adnak ki a játékosoknak.

A játék terméktámogatási fórumát elárasztották a sértődött és dühös játékosok panaszáradatai, akik azt követelték, hogy vizsgálják felül ügyeiket, mert ők semmi olyasmit nem követtek el, amivel ezt érdemelték volna. A kitiltásokat egyébként az Infinity Ward kezdeményezte, akik egy Twitter-üzenetben ismerték el, miszerint páran valóban ok nélkül lettek kitiltva, az ő accountjukat azóta már visszaállították, így újra tudnak játszani.

Azóta történt

Előzmények