Counter Strike: Global Offensive - Hivatalosan is megerősítve!

Egy érdekes bejegyzés jelent meg tegnap az E-Sports Entertainment Facebook oldalán, miszerint egy új Counter Strike játék van készülőben, ami a Global Offensive alcímet fogja kapni, és várhatóan az 1999-ben megjelent Half-Life modifikáció sikereit hivatott forradalmasítani. A Valve ezt nemrég megerősítette, így immár hivatalos bejelentésről van szó.

A bejelentés értelmében a Counter Strike: Global Offense című játék Steam-en, XBOX Live Arcade-en és PlayStation Network-ön lesz majd hozzáférhető 2012 elején. A fejlesztésben az a Hidden Path Entertainment csapat segíti a Valve munkáját, akik a Counter Strike: Source készítésében is részt vettek. A Valve elmondása szerint igyekeznek követni az elődök által kitaposott vonalat, ami úttörőnek számított 12 évvel ezelőtt, azaz főleg a csapat-alapú akciójátékra fókuszálnak, melyeket már ismerhetünk a CS1.6, CS:CZ és CS:S játékokból.

A grafika szépségéért természetesen a Source motor fog felelni, amit egy alapos ráncfelvarrásnak vetettek alá a jobb játékélmény elérésének érdekében. Hogy mindez élőben miképpen fog mutatni, azt saját magunk is megnézhetjük majd 2011. őszén, ekkor jelenik meg ugyanis a motor béta verziója. Azt azonban elöljáróban elmondták, hogy a CS:Source-hoz képest a vizuális megjelenítés terén vesszük majd észre a legnagyobb különbséget.

A játékosok természetesen vadonatúj térképeket, fegyvereket és karaktereket várhatnak, valamint lesznek olyan, klasszikusnak számító pályák újrafeldolgozott változatai is, mint például a Dust vagy az Aztec. A Global Offense főként az 5v5 meccsekre lesz kiélezve, melyekben kibővített számú kiegészítőket és gránátokat használhatunk. Az újdonságok között lesz például molotov-koktél és egy úgynevezett "terelő-gránát" is, melynek segítségével félrevezethetjük az ellenséget.

Ezen felül továbbfejlesztett matchmaking és leaderboard rendszert is tartalmazni fog a program, valamint a pénz rendszer is megváltozik, egyes fegyverek drágábbak lesznek, így megnő a spórolás jelentősége. A legelső béta tesztelések várhatóan november környékén fognak elkezdődni.

- "Óriási meglepetésként érte a játékipart, amikor 1999. augusztusában, nem sokkal a megjelenését követően a Counter Strike lett a legtöbbet játszott online PC akciójáték, annak ellenére, hogy csak egy szimpla modról volt szó," - mondta Doug Lombardi, a Valve egyik embere. "Az elmúlt 12 év során továbbra is a világ egyik legtöbbet játszott akciójátéka maradt a Counter Strike, azóta több, mint 25 millió darab kelt el világszerte a franchise alkotásaiból, és rengeteg különféle versenyeket is rendeznek velük. A CS: Global Offense-ben tovább bővítjük a Counter Strike díjnyertes játékmenetét, amit a PC-s játékosok mellett a konzol és Macintosh tulajdonosok számára is elérhetővé teszünk."

 

Azóta történt

Előzmények