Csak jövőre jelenik meg a Men of War II (PC)

A készítők eredetileg idei premierrel számoltak, azonban extra időre van szükségük ahhoz, hogy a legjobb minőséget szállítsák le.

A sok játékos és stratégiai rajongó által várt, elismert RTS franchise folytatás, a Men of War II 2023-ban jelenik meg. Az eredetileg bejelentett 2022-es megjelenés halasztásról való döntést az új funkciók és a rajongók által ajánlott tartalmak bevezetése érdekében hozták meg, hogy továbbfejlesszék a játékot, ez pedig nem lenne lehetséges az Ukrajnában zajló háború okozta késések miatt.

Az ukrajnai stúdio, a Best Way székhelye Severodonetskben volt és segített az alkalmazottainak és családjuknak az áthelyezésben a 2022. február 24-ei események után, mindeközben pedig a játék fejlesztése szünetelt. Ennek ellenére a Best Way csapata lelkesen visszatért a játék fejlesztéséhez az elmúlt hónapokban és a franchiset körülvevő rajongók támogató közösségének segítségével már több zárt bétatesztet is futtatott, amelyek résztvevői elégedettek voltak a klasszikus Men of War játékmenet és az új funkciók, mint a Frontline, a Direct Control és még sok más kombinálásával.

Mindazonáltal a játékosok tesztek során adott visszajelzéseinek köszönhetően, a fejlesztőcsapat tervei szerint a játék most nagyobb és jobb lesz, mint az eredeti elképzelésekben szerepelt. Ez a vízió ugyan több fejlesztési időt igényel, azonban mind a Best Way, mind pedig a Fulqrum Publishing megegyezett abban, hogy mindez megéri, hogy ez legyen az eddigi legnagyobb és legjobb Men of War játék.

Ez az extra fejlesztési idő lehetővé teszi a Best Way csapatának, hogy rengeteg új tartalmat adjon a játékhoz, mint a sokak által kért egyedülálló kampány a Third Reich-hoz és az új missziók a többi frakcióhoz. A játékmenet funkciók, mint a Dinamikus kampány fejlesztésének is teret ad az új határidő, továbbá frissítést kaphat a kezelőfelület és még sok más. További információk a játékba kerülő új funkciókról és fejlesztésekről később lesznek elérhetőek.

Elhalasztani egy olyan projektet, ami ennyire közel áll hozzád mindig nehéz döntés. Azonban mi hiszünk abban, hogy a határidők betartása sosem mehet a minőség kárára és nagyon boldogok vagyunk, hogy a Fulqrum Publishing beleegyezett abba, hogy több időt kapjunk egy igazán nagyszerű játék megalkotására”, mondta Maxim Kamensky, a Men of War II Producere a Best Way-nél.

Ez a halasztás szintén elég időt ad számunkra, hogy elvégezzük az összes apró finomítást és a játék kiegyensúlyozását, amelyek szükségesek egy Men of War II-höz hasonló játékhoz. Köszönjük a nagyszerű közösségünk pozitív visszajelzéseit a zárt tesztek során – ezek nagyon értékesek. Ez az extra idő lehetőséged ad számunkra, hogy egy kivételes élményt biztosítsunk a játékosoknak… Főleg észben tartva, hogy sokan alig várják, hogy játszanak vele.”