Diablo III: Hivatalosan is készül a konzolos verzió

Mint ahogyan arról korábban már mi is beszámoltunk, a Blizzard konzolokra való fejlesztésben jártas munkatársakat keres, egy akkor még megnevezetlen cím munkálataihoz, amiben a Diablo-ból ismerős hack & slash irányítást próbálják meg átvinni konzolokra is.

Azonban most a cég "hivatalosan" is elismerte (hivatalos bejelentés egyelőre nem történt), hogy valójában a Diablo III portolásához keresnek embereket, akiknek legalább négy évnyi tapasztalatuk van a videojáték-iparban, valamint minimum egy AAA-kategóriás konzoljáték fejlesztésében is részt vettek már. Ez az első eset, amikor a Blizzard nyíltan beszél arról, hogy a Diablo III konzolokra is készül.

Korábban is nyilatkozták már, hogy a Diablo III megfelelő lenne a konzolok számára is, így visszatekintve elképzelhető, hogy már akkor is gondoltak a lehetőségre, hogy az idei - vagy 2012-es, ki tudja? - év legjobban sikervárományos játékának elkészítik a konzolos változatát is. Mindenesetre most már hivatalosan is készül a Diablo III nappalikba szánt verziója is, és habár a célplatformról nem esett szó, gyaníthatóan PS3 és/vagy XBOX360 szerepel a terveik között. Majd kiderül.

Azóta történt

Előzmények