Diablo III: Végleg megszűnik az aukciósház

A Battle.net Blogon tette közzé a hivatalos bejelentést a Blizzard, miszerint jövő márciusban teljesen megszüntetik a Diablo III aukciósházát (A valódi pénzeset és az arany-alapút is). A döntést azon oknál fogva hozták meg, melyet korábban már párszor hallhattunk: azt szeretnék elérni, hogy a játékosok a szörnyek irtásával szerezzenek felszerelést és ne az AH böngészésével. Az alábbi videón John Hight és Josh Mosqueira mondja el, hogy pontosan miért is döntöttek az aukciósház bezárása mellett:

A készítők bejelentése szerint még nincs eldöntve, hogy egészen pontosan miként fogják véghezvinni az AH bezárását, de már most szerették volna erről informálni a játékosokat, amikor megszületett a döntés. A Blizzard elmondása szerint ezzel a lépéssel, valamint a Reaper of Souls című kiegészítő megjelenésekor bevezetésre kerülő "Loot 2.0" rendszerrel sokkal kifizetődőbb játékélményt tudnak biztosítani a játékosok számára.

A Diablo III aukciósház bezárásának pontos ideje: 2014. március 18. További információk az AH bezárásával kapcsolatban a későbbiekben várhatóak.

Azóta történt

Előzmények