DOOM 4 - csak next-gen konzolokra érkezik

A DOOM 4 fejlesztése már jó ideje folyik, mivel az id Software azt még 2008-ban jelentette be. Azóta nem igazán lehetett hallani a játékról szinte semmit, annyi merült fel nemrég, hogy lehetséges, hogy a játék a next-gen konzolokat is célba fogja venni. Úgy tűnik, hogy ez most megerősítést nyert, mivel Pete Hines, a Bethesda marketing igazgatója azt nyilatkozta, hogy a DOOM 4 PS3-ra és Xbox360-ra már nem jelenik majd meg. A játék korai verziója nem felelt meg a kívánt követelményeknek, így az id Software teljes "szerkezetátalakítást" eszközölt. Itt jönnek képbe a következő generációs konzolok.

"Megteszünk minden lehetséges dolgot annak érdekében, hogy tartsuk a szavunkat. A DOOM 4-nek be kell váltania a neki állított elvárásokat. Ezért az id Software megkezdte egy új verzió fejlesztését. Amint elkészülünk, mindenről informálni fogunk titeket" - mondta el Pete Hines.

Ami a Rage 2-őt illeti, az első rész gyenge eladásai miatt a kiadó úgy döntött, hogy nem készíti el a játékot, így az id Software teljes mértékben a DOOM 4 fejlesztésére tud majd koncentrálni. A fentebb említett "szerkezetátalakítás" úgy két évvel ezelőtt történt meg, így lehetséges, hogy a DOOM 4 hamarabb megjelenik mint gondolnánk?

Azóta történt

Előzmények