Dragon Age: Inquisition - A romantikus kapcsolatok változásáról

Ahogyan arról korábban már mi is beszámoltunk, a Dragon Age: Inquisition című játékban immár sokkal összetettebbek lesznek a romantikus kapcsolatok, vagyis jóval nehezebben tudjuk majd elnyerni választottunk szívét, mint az előző részekben. A BioWare vezető történetírója, David Gaider egy blogbejegyzésében számolt be arról, miszerint a románc kérdése mindig is olyan volt, mint Pandora szelencéje. Hatalmas vitákat képes szülni, egyesek imádni fogják az új rendszert, de biztos lesznek olyanok is, akik fel lesznek rajta háborodva.

Egy névtelen rajongó kérdésére válaszolva, miszerint a BioWare-nél elgondolkodtak-e már az egész romantikázás kukába hajításáról, David Gaider elmondta, hogy a fejlesztők szinte minden játék készítése előtt hosszasan vitatkoznak a témáról. Amennyiben egyöntetű visszajelzéseket kapnának a rajongóiktól, miszerint elégedetlenek a játék romantikus részeivel, úgy valószínűleg el is vetnék azt, azonban ezeket az elégedetlenkedéseket főleg olyanoktól kapják, akik egyáltalán nem foglalkoznak efféle dolgokkal, részükről mindegy, mi fog történni a karakterekkel.

A BioWare embere szerint cégük játékainak ereje nem a történetben, hanem a karakterekben rejlik. Márpedig a karakterek személyiségéhez nagyon is hozzátartoznak az emberi kapcsolatok, többek között a romantika is. David Gaider elmondta, hogy a visszajelzések alapján szerencsére még jóval többen vannak, akik szeretik az efféle szabadságot, szívesen romantikáznak karaktereikkel és sok időt töltenek azok személyiségének megismerésével.

Amennyiben kihagynák a románc lehetőségét a Dragon Age: Inquisition-ből, szerinte hátat fordítanának valaminek, és ezt rajtuk kívül gyakorlatilag senki sem csinálja. Ha megtennék, akkor már csak az lenne a kérdés, hogy "Miért?", és hogy "Mivel tudnák azt helyettesíteni?". Amennyiben végül romantika nélkül készítenének játékot - különösen egy olyat, ami nem kapcsolódik a stúdió meglévő franchise-zaihoz -, akkor abban biztosnak kell lenniük, hogy amit helyette betesznek, annak valami nagyon ütősnek kell lennie.

Gaider azzal zárta mondandóját, hogy továbbra is nagyon sok rajongójuk szereti játékaiknak eme romantikus opcióját, és amennyiben a következő sorozatban esetleg nem fog szerepelni hasonló lehetőség, úgy közülük is biztos jó páran lesznek, akik már nem fogják azt megvenni, mert hiányozna számukra.

A Dragon Age: Inquisition megjelenése a jelenlegi állás szerint 2014. negyedik negyedévében várható PC-re, PS3-ra, PS4-re, XBOX360-ra és XBOX One-ra. Reméljük, hogy nem jön közbe semmi, de korábban már megszellőztették, miszerint nem biztos az idei megjelenés.

Azóta történt

Előzmények