EA: A From Ashes DLC nincs rajta a Mass Effect 3 lemezén

Az alábbi videót egy felháborodott játékos tette közzé az interneten, mellyel azt kívánja bebizonyítani számunkra, hogy az EA és BioWare hazudott akkor, mikor azt állították, miszerint a From Ashes című DLC-t a Mass Effect 3 elkészülte és lemezre kerülése után fejezték be. A videón láthatjuk, ahogyan a játék PC változatában egyetlen sor (!) átírásával aktiválni lehet annak bónusz karakterét (SPOILER: Aki nem vette meg a DLC-t, az ne nézze meg!). Lássuk:

A videó kikerülését követően sok játékos felháborodását fejezte ki az EA-BioWare páros felé, miszerint nyerészkedés céljából vágták ki ezeket a tartalmakat a kész játékból, hogy pénzért adják azt a lényegesen olcsóbb - de még így is teljes áron kínált - normál kiadás mellé. A CE ugyanis annyira túl van árazva, hogy kellett valami, amivel a játékosokat ráveszik annak megvásárlására.

Az Electronic Arts egy hivatalos közleményben reagált a kikerült vádakra, melyet elolvashattok a Game Informer oldalán. Elmondásuk szerint a DLC több, mint 600 MB extra adatot tartalmaz az alapjátékon kívül, melyben az új helyszínen zajló küldetések, új dialógus opciók, párbeszédek az új karakterrel, új átvezető videók, új fegyverek és a csapattársainkhoz kapott új öltözékek szerepelnek. Ezeket mind akkor készítették, amikor a teljes játék már kész volt és épp engedélyezésre várt, ezért aztán nem is kerülhetett volna fel a korongokra.

A kiadó ugyanakkor annyit elismert, hogy az új karakter zökkenőmentes integrálása végett itt is el kellett helyezniük pár karaktermodellt és keretelemet az alapjáték lemezein, ahogyan azt a Mass Effect 2 megjelenésekor is tették Kasumi és Zaeed esetében.

Azt, hogy kinek van igaza, mindenkinek magának kell eldöntenie. Mindenesetre annyi már biztos, hogy a készítők a DLC bejelentése óta hideget-meleget kapnak a rajongóktól. Egy volt BioWare alkalmazott, Christina Norman kiállt az első napon elérhetővé váló DLC-k kapcsán a készítők mellett, elmondása szerint ez egyáltalán nem a nyerészkedésről szól.

- "Semmi értelme egy évvel a játék megjelenése után ahhoz DLC-t kiadni, ugyanis akkorra már a rajongók többsége háromszor is eladta azt használtan a GameStopban. Ezért kell a DLC csomagokat korán, akár a legelső napon megjelentetni," - mondta egy Shack News-nak adott interjújában Christina Norman.

A Mass Effect 3 kapcsán azonban nem csak a From Ashes című DLC, hanem maga a játék befejezése is indulatokat váltott ki egyes rajongókból. Ugyanis sokan egyáltalán nincsenek megelégedve a történet lezárásával, ezért egy petíciót indítottak, hogy a BioWare egy patch vagy DLC formájában változtassa meg annak végkifejletét.

A készítők elmondása szerint viszont a Mass Effect 3 vége a játékosok korábbi részekben hozott döntéseinek alapján változik, ezért aztán nem értik, hogy miért vannak felháborodva rajta egyesek. Mindenesetre aki szeretne csatlakozni a petícihoz, az ezen a linken keresztül megteheti. Ám arra készüljetek fel, hogy a hivatalos fórum tele lehet spoilerekkel.

Azóta történt

Előzmények