Egyelőre nem készít saját Steam Machines gépet a Valve

Tegnapelőtt írtuk meg, hogy a CES 2013 rendezvényen a Valve főnöke, Gabe Newell tucatnyi különféle Steam Machines gépet mutatott be a közönségnek. A készülékek között mindenféle volt, a 400 dolláros alapkiépítésű darabtól kezdve a 6000 dollárba kerülő szörnyetegig bezárólag. A kiállított darabokat az Alienware, Falcon Northwest, iBuyPower, CyberPower, Origin, Gigabyte, Materiel.net, Webhallen, Alternate, Next, Zotac, Scan Computers és más hardvergyártó cégek készítették.

Ami hiányzott a kiállításról, az a Valve saját kiadású Steam Machines készüléke. Gabe Newell a bemutató közben elmondta, hogy a korábban kiküldött 300 tesztpéldányon kívül egyelőre nem terveznek többet készíteni. Hisznek benne, hogy a vásárlók tökéletesen meg lesznek elégedve a többi gyártó által biztosított kínálattal. Jelenleg legfontosabb feladatuk, hogy azt tegyék, amivel segíthetik a többi hardvergyártó cég munkáját: többek között az ehhez hasonló rendezvények szervezését, melyek segítségével visszajelzéseket kaphatnak, hogy mi a a következő probléma, amivel meg kell birkózniuk...

- "Egyelőre nem tervezzük a prototípus piacra dobását," - mondta a Steam Machines és SteamOS tervezője, Kassidy Gerber. - "Ez nem azt jelenti, hogy soha nem is akarjuk, de jelenleg elsősorban a külsős hardverfejlesztőkkel együttműködve azon dolgozunk, hogy ők elkészíthessék saját Steam Machines gépeiket. Úgy hisszük, hogy jelenleg ők nálunk sokkal jobban ismerik saját vásárlóikat és hardvereiket."

- "A Steam Machines gépek első évében a célközönségünk jórészt azokból a felhasználókból tevődik majd össze, akik főleg azt szeretnék, ha a Steam könyvtár tartalmát a nappaliban élvezhessék. Jelenleg azonban ezt senki nem tudja tökéletes minőségben biztosítani számukra," - fejlezte be a Valve embere a beszámolót.

Azóta történt

Előzmények