Véget is ért egyelőre a Helldivers II körül balhé

Úgy tűnik, hogy egyre több sötét felhő kezd gyűlni a játék körül a Sony döntése miatt.

Frissítve:

Meglepő módon győzött a népharag, a Sony visszavonulót fújt és a mai napra tervezett frissítést (ami kötelezővé tette volna a Steam-PSN fiók összekapcsolást nem fog megjelenni. Kíváncsian várjuk, hogy a közel 300 ezer negatív visszajelzés Steamen vajon át lesz-e javítva ezek után a felhasználók részéről.

Eredeti hír:

Idén február elején a Arrowhead Game Studios és a Sony elhozták nekünk PC-re és PlayStation 5-re a Helldivers II-t amely jött, látott és bizony nagyon sokakat meggyőzött. A programmal a mai napig őrülten sokan játszanak és bár akadtak kisebb-nagyobb technikai gondok vele, kis túlzással elmondható hogy kvázi mindenki imádja a programot az apróbb hibái ellenére. Úgy tűnik azonban, hogy ennek az időszaknak vége, köszönhetően annak a bejelentésnek, amit a Sony tett közzé alig két napja Steamen. Az eredeti tervek arról szóltak, hogy a premierkor kötelező lesz Steames fiókunkat egy PlayStation Network accounttal összekötni, ezt azonban a cég jegelte egy időre technikai gondok miatt. A türelmi időszak azonban véget ért, május 6-tól kezdődően minden új játékosnak kötelező a két fiókot összekapcsolni, a régi felhasználóknak pedig legkésőbb június 4-ig kell ugyanezt meglépni. A döntés a Sony szerint biztonsági kérdés, elvileg a lépés minket mint felhasználókat véd azonban a nagyközönség ennek nem igazán örül.

Ennek első lépéseként bekövetkezett a review bombing, amelynek eredményeként alig két nap alatt közel 180 ezer negatív értékelést kapott a játék Steamen. Ezek stílusa olyan amilyen de a lényegük közös, nem akarja a nép hogy kötelező legyen a PSN fiók használata. Nyilván ahogy várható volt a téma tovább eszkalálódott, jelenleg ott tartunk, hogy egyeseknek a Steam elkezdte visszaadni a játék árát még akkor is, ha sokkal több mint 2 órát játszott vele (Valve szabályzata 2 órányi gameplay-ben határozta meg a refund határát eredetileg), akadt olyan is aki több mint 225 óra után kapta vissza a pénzét. Felmerülhetett a kérdés, hogy mi van azokkal az országokkal/régiókkal ahol nincs lehetőség PlayStation fiók regisztrálására, de erre is megjött gyorsan a válasz, ugyanis hivatalosan nem lehet megvásárolni a játékot mostantól azokban az országokban.

Jelenleg itt tartunk most, és bár akadnak még extrém helyezetek (egyesek Ukrajnából nem tudnak PSN fiókot létrehozni konzol megléte nélkül), egyelőre még nem tudjuk hogy mikor érhet véget az egész balhé. A Sony egyelőre nem adott ki semmilyen tájékoztatást a témában, így nem ötletünk sincs hogy érhet véget az ügy. Nyilván a legegyszerűbb megoldás az lenne ha az egész PSN-Steam fiók összekapcsolás procedúrát elfelejtené a cég, de ettől függetlenül a negatív kritikák nagy többsége megmaradna szerintünk, arról nem is beszélve hogy az évek során nem úgy ismertük meg a Sony-t hogy ilyen dolgot meglépne. De ne legyen igazunk!

Azóta történt