Elárverezik a Kingdoms of Amalur jogait

A Kingdoms of Amalur a tavalyi év egyik érdekes szerepjátékának ígérkezett, melynek készítésében olyan személyek vettek részt, mint Todd McFarlane, R. A. Salvatore, Ken Rolston vagy Curt Schilling. A játékról készült egy cikk is itt a Gamepodon, így aki esetleg nem tudná, miről van szó, elolvashatja a tesztet. Bár maga a játék nem lett veszteséges, a Big Huge Games és 38 Studios csapat anyagi helyzete addigra már annyira leromlott, hogy tavaly májusban lehúzták a rolót.

Időközben az is kiderült, hogy már zajlottak a második rész munkálatai is, ám az Electronic Arts elutasította annak kiadását. A csapat tulajdonait elárverezték, most pedig a Kingdoms of Amalur jogai is kalapács alá fognak kerülni. Számunkra ez lehet jó hír is, hiszen nem volt olyan rossz a játék, amennyiben egy cég lát benne fantáziát és megvásárolja a jogokat, elképzelhető, hogy befejezik az elkezdett folytatást.

Az aukcióra még szeptember folyamán sor kerül, amint kiderül, ki vásárolta meg a Kingdoms of Amalur jogait, valamint hogy terveznek-e folytatást, természetesen értesítünk a fejleményekről.

Előzmények

  • Kingdoms of Amalur: Reckoning bemutató

    Megérkezett az idei év első ígéretesebb akció-RPG játéka. Lássuk, mit sikerült alkotniuk a szerepjátékok nagyjai által támogatott fejlesztőknek.