Európába méltatlanul magas árazással jön a virtuális valóság

Az Oculus Rift és a HTC Vive az év későbbi részén bizosan megérkezik, de ennek az európai országon nem örülhetnek úgy, mint máshol. Mindkét eszköz esetében igaz ugyanis az, hogy az öreg kontinensre némi felárral érkeznek.

Oculus Rift
Oculus Rift

Ez a számokat tekintve mindkét esetben 100 eurós extrát jelent ugyanis, amíg az Oculus Rift és a HTC Vive az Egyesült Államokban rendre 599 és 799 dollár lesz, addig Európában ezek az árak 699 és 899 euróra módosulnak. A nem túl tetszetős szabály alól egyedül az Egyesült Királyság képez kivételt, ahol az Oculus Rift és a HTC Vive rendre 499 és 689 angol font lesz, de a valuták aktuális értékét figyelembe véve még így is az Egyesült Államokban a legbarátibb az árazás.

HTC Vive
HTC Vive

A helyzet az, hogy amíg viszonylag nagy a kereslet, és emiatt hiány lesz a VR headsetekből, addig mindkét cég számára az Egyesült Államok van a fókuszban. Emiatt kell nagyobb árat fizetni a termékért más kontinenseken, kiemelve Európát. Rossz hír azonban, hogy az aktuális adatok szerint ez az árazás legalább az év végéig kitart majd, tehát hirtelen árcsökkentésben egyelőre nem érdemes bízni.

Azóta történt