EverQuest Next: Landmark - Bemutató videó

Már több, mint három évvel ezelőtt írtuk meg, hogy készül az EverQuest Next című MMORPG játék, ám azóta nem sok információ jelent meg róla. A Sony Online Entertainment egy videót adott ki tegnap, ami megtörte a hosszú csendet, ebből megtudhatjuk, hogy pontosan mi is lesz a Landmark című program, ami az EverQuest Next részeként funkcionál. Lássuk:

Az EverQuest Next: Landmark egy F2P (Ingyenesen játszható), teljesen nyílt világú, következő-generációs online tervező-játék lesz, melyet a ForgeLight Engine működtet. Az érdeklődők már most jelentkezhetnek a játék béta-tesztelésére (Nálunk Európában csak az alábbi oldalon keresztül érhető el a regisztráció!).

Akik megvásárolnak egy drágább Founder Pack-ot (Támogató csomag), azok már 2014. február 28-án részt vehetnek az alfa-fázis tesztjében, míg a legolcsóbb, 20 dolláros pakk vásárlói csak a zárt béta-tesztelésre lesznek jogosultak, ami március 31-én veszi kezdetét. A Landmark bétások automatikusan bekerülnek majd az EverQuest Next bétájába is, így akit érdekel a játék, annak érdemes jelentkeznie.

Maga a Landmark az EverQuest című MMO játék világának felépítéséről fog szólni. Ha pontokban kellene összefoglalnunk a program főbb elemeit, akkor az alábbiakat lehetne elsődlegesen kiemelni:

  1. Építhetsz bármit - mégpedig szó szerint. Amit csak el tudsz képzelni, azt meg is tudod valósítani. Környezetünket szabadon formálhatjuk, alakíthatjuk, beleértve a már meglévő épületeket, de akár mi is építhetünk az alapoktól mindenfélét: házakat, tornyokat, kazamatákat, erődöket, stb.
  2. Fedezd fel a világot - a játék hatalmas területtel rendelkezik, melyet a játékosok feltérképezhetnek, elfoglalhatnak, majd ott alapanyagokat termelhetnek ki az épületek számára. Itt lép közbe a kalandozás, hiszen a játék véletlenszerűen generálja a helyszíneket, így nem lesz két egyforma küldetésünk.
  3. Hagyj nyomot ebben a világban - a játékosok által felépített legjobb építmények örökre részesei lesznek Norrah - az EverQuest: Next MMO játék - világának. A készítők exkluzív kreativitási versenyeket tartanak, melyek során figyelik a játékosok által épített kastélyokat, erődítményeket, barlangokat, faházakat, még a kandallókat is. Amit megfelelőnek ítélnek, azt beleteszik a készülő MMO játék világába.
  4. Gyűjtögess - a legritkább erőforrások, objektumok, felszerelések, valamint a karakterek megalkotására szolgáló egyedi testreszabási lehetőségek, háttértörténetek, ezek mind szét lesznek szórva a Landmark világában. Vajon képesek leszünk megtalálni az összeset?
  5. Keress némi pénzt - A Sony Online Entertainment által működtetett Player Studio egy online áruház, ahol a saját magunk által létrehozott tárgyakkal üzletelhetünk. Megtervezhetünk, létrehozhatunk, majd eladhatunk tárgyakat, és minden egyes tranzakció után valódi pénzt szerezhetünk.

A Landmark csak egy részét képezi az EverQuest Next című játéknak, aki kíváncsi a MMO-ról megjelent további információkra, az látogasson el a hivatalos oldalra.

Azóta történt