Final Fantasy IV PSP árpilisban

A Square-Enix idén nagyon elemében van PSP-s játékok megjelentetésében. Idén év elején jött Európába a Tactics Ogre remake-je, napokban jelenik meg a Dissidia felturbózott változata és a Parasite Eve sorozat követekző része, a 3rd Birthday és mindezek mellet végleges dátumot kapott a Final Fantasy IV – The Complete Collection is, mégpedig április 22-én fog a boltokba kerülni.

A Final Fanatsy sorozat 4. része 1991-ben jelent meg először SNES-re (Amerikában FF 2-ként adták ki). 2007-ben kiadták DS-re is, egy 3D-s remake formájában. Sok maradandó újdonságot hozott ez a rész, pl. itt jelent meg először az ATB harcrendszer. A játékból a különböző kiadásokból az évek során több mint 4 millió darab kelt el. 2008-ben a történet folytatatást kapott, először csak Japánban mobiltelefonra, majd egy évvel később a Wii-re is megjelent a Final Fantasy IV: The After Years.

A PSP-s kiadás tartalmazza majd az alapjátékot és a folytatását is, új tartalomként pedig egy köztes fejezetet, mely összeköti a 2 történetet. Szerencsére nem a DS verzió 3D-s grafikáját kapjuk, hanem maradtak a fejlesztők az eredeti, viszont nagyfelbontású 2D-s, sprite grafikás megjelenítésnél, a PSP-s FF 1 és 2 remake stílusában.

Több szinten is fejlesztenek az eredeti játékokon, új CG intró videó készült, új zene, új pályák várják a régi RPG játékok kedvelőit. További extraként kapunk egy galériát, ahol Yoshitaka Amano csodálatos rajzaiban gyönyörködhetünk.

Az alap kiadás mellett megjelenik egy Special Edition kiadás is, ez többek között az új Dissidia játékhoz tartalmaz DLC kódot.

Azóta történt

Előzmények