Heti Kickstarter hírcsokor

A héten két nagyágyú kampánya is sikeresen véget ért és egy új érdekes projekt is elindult, hogy meghódítsa az adományozók pénztárcáját.

A The Neverhood az 1990-es évek kultikus kalandjátéka, mind vizuálisan, mind zeneileg egy maradandó alkotásról beszélhetünk. A játék készítői még május végén jelentkeztek új projektjükkel, az Armikrog-gal a Kickstarter-en, melynek célja a The Neverhood-érzés megidézése, minden tekintetben. A sikeres induláshoz 900e $-t kértek, végül 974e $ felett zártak. A játék a tervek szerint Windows-ra, Linux-ra és Mac-ra készült volna, azonban a kampány során megkereste a kis csapatot a Nintendo, hogy érdekelné-e őket az Armikrog Wii U verziójának az elkészítése. Természetesen a fiúk éltek a lehetőséggel, így a játék elkészül Wii U-ra is. Megjelenés jövő nyáron, júliusban várható.

A másik sikeres zárást a Double Fine csapata tudhatja magáénak, a Massive Chalice jóval a meghirdetett összeg felett zárt, Tim Schafer-ék csapata a kiírt 725e $ helyett végül 1 millió 229 ezer $-ral zárta a kampányt. A Massive Chalice egy taktikai szerepjáték lesz, a X-COM, a Final Fantasy Tactics, a Fire Emblem és a Tactics Ogre szellemében, melynek története generációkon keresztül fog átívelni, egy, a Trónok Harca világához hasonló nemesi és családi rendszerrel rendelkező világban. A játék során, mint a Halhatatlan Király, a mi feladatunk lesz a királyság vezetése és a harcok megvívása. A Massive Chalice fejlesztését nem Tim Shafer vezeti, hanem Brad Muir, az ő nevéhez többek között a Brütal Legend és a Iron Brigade fűződik. A játék Windows-ra, Linux-ra és Mac-ra készül, a megjelenés a jelenlegi terv szerint jövő ősszel, szeptember lesz esedékes.

Egy új belépőt üdvözölhetünk Kickstarter-en a 5 Lives Studios játéka, a Satellite Reign képében. Bár a csapat neve ismeretlenül hangzik, a múltjuk igencsak figyelemre méltó, ugyanis a klasszikus Bullfrog játék, a Syndicate Wars alkotóiról van szó és újra egy hasonló világba kalauzolnának el minket, egy valós idejű, csapat alapú stratégia játékkal. A tervezők fő célja, hogy a Satellite Reign helyszínéül szolgáló hatalmas város egy élettel teli, folyton változó metropolis legyen, ahol a lakosság és a rendőség reagál majd minden cselekedetünkre. Célunk eléréséhez szinte bármit megtehetünk, lefizethetünk tudósokat a jobb technológia jegyében, bankokat rabolhatunk, ha pénzre lenne szükségünk, elrabolhatunk orvosokat, akiket aztán mindenféle beavatkozásra kényszeríthetünk, kémkedhetünk, fejleszthetünk, szóval a játék egyáltalán nem fog határt szabni a fantáziánknak a történet során. Ez a játék is Windows-ra, Linux-ra és Mac-ra készül, a Unity Engine segítségével. Megjelenés 2014 év végén, jövő decemberben várható.

Azóta történt