Insectoid - Debütáló videó és bemutatás

Az idősebb játékosok bizonyára emlékeznek az 1980-as évek játéktermeinek lövöldözős játékaira, melyek később személyi számítógépeken is hódítottak. Az egyik ilyen a Galaga volt, amiben egy űrhajót kellett a képernyő alján jobbra-balra mozgatva a hullámokban érkező ellenfeleket kilőni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(A jobboldali képek közül a felső a számítógépes, az alsó pedig a játéktermi verziót mutatja).

A játékstílust "Space Shooter"-nek nevezték el, és igen népszerű volt a korszak gépeire (C-64 és társai) íródott játékok körében is. Az ActionSoft új játékát a Galaga inspirálta, azaz egy klasszikus játékmenettel megáldott Space Shooter-t kapnak a kezük közé azok, akik kipróbálják az Insectoid-ot.

A játékot két évnyi fejlesztés után adták k, a hagyományos stílust ötvözték a mai kornak megfelelő modern grafikával. A képernyő alján lévő űrhajónkat tudjuk jobbra-balra mozgatni, és közben lövöldözni a különféle alakzatokban felsorakozott ellenséget. A játék lényege tulajdonképpen annyiból áll, hogy az adott pályán minden ellenséges objektumot megsemmisítsünk. A hajónkat úgynevezett Power-up-oknak a segítségével fejleszthetjük, melyek a kilőtt ellenségekből potyognak ki, ezeket igyekezzünk elkapni a hajónkkal. Erősebb fegyvert, pajzsokat és hasonló extrákat szedhetünk így össze, amelyek nélkül később nehezen boldogulnánk.

A játékban 50 szinten keresztül irthatjuk az ellenséget, a pályák és objektumok mindegyikét kézzel rajzolták és animálták külső program segítsége nélkül. Igyekezzünk kilőni minden ellenfelet, mielőtt azok elérnék vagy kilőnék a képernyő alján helyet foglaló űrhajónkat. A játék grafikája nagyon szép, még egy 30"-es monitoron is jól néz ki. A zene is hangulatos, illik egy ízig-vérig retró játékhoz. (Auto-Fire gombot tartalmazó QuickShot II joystick erősen ajánlott!) :D

A játék gépigénye a következő:

Operációs rendszer: MacOS X 10.4 vagy újabb; PC-s verzió esetén: Win7, Vista, XP,

Processzor: 1.2 GHz processzor vagy gyorsabb (1.8 GHz ajánlott),

Memória: 160 MB szabad RAM, elfut Intel, G4 és G5-ös Mac-en egyaránt az univerzális kódnak köszönhetően.

A játékot mindenki ingyen kipróbálhatja a kiadó honlapjáról letöltve, és amennyiben megteszik, ugyanitt tudjuk megvenni a teljes verziót is, 20 dolláros áron.