Jövőre áll bele a VR-ba a Microsoft

Egyszerűen üzembe helyezhető headsetek jönnek, amelyek akár 300 dollártól is beszerezhetők lesznek.

A Microsoft a tegnapi rendezvényen nem csak mobil és asztali Surface gépet hozott, hanem bejelentették, hogy a következő évben komolyan koncentrálnak majd a virtuális valóság piacára. Ennek a szoftveres alapja lehet a korábban bemutatott holografikus platform, aminek köszönhetően a hardverek egységes környezeten belül lehetnek kezelhetők.

A PC-n azonban a virtuális valóság az Oculus és a HTC megoldásáról szól, és az említett két cég meglehetősen borsos áron kínálja az élményt. A Microsoft éppen ezért a következő évben jobban koncentrálna a virtuális valóságra, és számos cégtől várnak 299 dollártól kezdődő headsetet. A gyártók között a hírek szerint ott van a HP, a Dell, a Lenovo, az ASUS és az Acer. A redmondi óriáscég ezen a piacon hardvergyártóként nem venne részt, de a szoftveres alapokra már erősen fókuszálna, amit egy érkező Windows 10 frissítés hoz majd. Ez egészen pontosan a következő év tavaszára van időzítve, így ez a piac ekkor kezdhet majd éledezni. Természetesen a szoftveres háttér kompatibilis lesz az Oculus Rift és a HTC Vive headsetekkel is.


[+]

Az új headsetek közös jellemzője lesz az egyszerűen üzembe helyezhetőség, mivel nem szükséges hozzájuk külső kamera vagy lézeres szenzor, így a fejmozgás követését az integrált szenzorok oldják majd meg. Ez mondhatni egy általános fejlesztés a VR-piacon, mivel a legtöbb cég arra törekszik, hogy elhagyják a külső kamerát vagy lézeres szenzort, hiszen az csak bonyolítja a rendszer beállíthatóságát, és ma már lehet hasonlóan pontos mozgáskövetést integrálni magába a headsetbe is.

Azt nehéz megjósolni, hogy a Microsoft a konstrukciójával hova jut, mivel az érkező tartalmakból még keveset láttunk, de az ár ígéretes.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés