Két, még be nem jelentett játékon is dolgozik a Bethesda

Pár napja írtunk róla, hogy a Bethesda egy új játék készítésébe fogott. A stúdió igazgatója, Todd Howard akkor úgy nyilatkozott, hogy már két éve fejlesztés alatt áll a program, bár több információt nem volt hajlandó megosztani róla.

Most azonban, egy Eurogamer-nek adott interjújában, a Bethesda főnöke elárult egyet s mást  a készülő játékokkal kapcsolatban. Igen, játékokkal, ugyanis két játékon is dolgoznak. Az egyik játékon egy 90 fős csapat dolgozik már két éve, és Todd Howard szerint már közel van a bejelentés időpontja, habár azt még nem volt hajlandó elárulni, hogy pontosan mikor.

A Bethesda-főnök még hozzátette, hogy bár eddig sokat foglalkozott a készülőfélben lévő játékkal, de most szinte az összes idejét az újonnan kiszivárogtatott, másik játék köti le. Majd megerősítette, hogy valóban egy MÁSIK játékról van szó, tehát két játékon is dolgoznak a Bethesda emberei.

Todd Howard arról nem tett említést, hogy valóban egy új Elder Scrolls játékon dolgoznak-e, annyit azonban elárult, hogy az új játék(ok) nem az id Tech 5-re, hanem a Fallout 3 által is használt Gamebryo Engine módosított verziójára fog(nak) épülni. Így indokolta a döntést:

"A Fallout 3 technikailag sokkal többet tud, mint az Oblivion. Az új játék pedig egy még nagyobb ugrás lesz tőle."

A Bethesda vezetője szerint amikor megpillantjuk a játékot, azt fogjuk hinni, hogy új konzolt vettünk, annyira szép lesz a játék grafikája (Azért reménykedjünk benne, hogy a cég hű marad a korábbi szokásához, és ismét egy olyan RPG-t adnak majd ki, amelyben nem csak 20 óra lesz a játékidő).

Azóta történt

Előzmények