Nyílt forráskódú meghajtó jelent meg a Kinect-hez PC-re

Egy Hector Martin nevű programozónak sikerült írnia egy olyan nyílt forráskódú drivert a Microsoft új mozgásérzékelős irányítójához, a Kinecthez, aminek segítségével az eszköz működésre bírható személyi számítógépeken is.

A programozó által felhasznált drivert eredetileg megalkotó NUI Group nevű csoport kijelentette, hogy ezzel a meghajtóval egyfajta fejlesztői környezetet (SDK) hoztak létre a Kinect Windows rendszeren történő felhasználásához, ami lehetővé teszi erre épülő interaktív játékok és programok készítését azok számára, akik értenek az ilyen dolgokhoz. Mindazonáltal addig nem akarják ezt kiadni, amíg nem kapnak érte legalább 10.000 Dollárnyi adományt.

Ennek ellenére Martin már közzétette az általa módosított meghajtót, habár ez pillanatnyilag csak arra képes, hogy megjelenítse a Kinect kamerái által látott képeket. Az alábbi videóban ezt prezentálja nekünk, láthatjuk ahogyan az RGB, valamint az infravörös mélységérzékelő kamera képe is megjelenik a laptopja kijelzőjén:

Azóta történt

Előzmények

  • Megvan az első, Kinect miatt összetört TV

    Alig egy nappal az új kiegészítő amerikai megjelenését követően már valakinek sikerült összetörnie miatta a televíziókészülékét.

  • Kinect - tesztek

    Amerikában elstartolt a Kinect, mostanra már számtalan teszt olvasható a gépről és a játékokról is.

  • Kinect - videótesztek

    Ma jelenik meg Amerikában a Kinect, ennek köszönhetően befutottak az első videótesztek a játékokról.

  • Kinect - bemutató egy órában

    A Gamespot készített nekünk egy kimerítő videót ami egy órán keresztül prezentálja a Kinect tudását.