Kötelező lesz a Battle.net alkalmazás használata

A Blizzard egy közleményt adott ki tegnap, melyben tájékoztatják a játékosokat, hogy a 2.0.1 patch-csel automatikusan megszűnik a Diablo III saját indító alkalmazása (Game Launcher), helyét pedig átveszi az új Battle.net asztali kliensprogram. Onnantól kezdve már csak azon keresztül lehet elindítani a játékot. A frissítéssel együtt mindenki automatikusan megkapja majd a programot, de aki szeretné, már most letöltheti azt a Blizzard honlapjáról.

Magáról a Battle.net kliensprogramról korábban már beszámoltunk, voltaképpen ez nem más, mint a Blizzard saját megoldása játékaik értékesítésére, telepítésére, frissítésére, indítására és egyéb online funkcióik ellátására. Úgy is lehetne jellemezni, hogy a Steam, Origin, Uplay és egyéb kliensek mellé most csatlakozott a Battle.net asztali alkalmazás is, ami a Blizzard játékait egyesíti. Így tehát a World of WarCraft, StarCraft II, valamint a Diablo III onnantól csak ebből a kliensprogramból lesz majd indítható, beleértve a cég későbbi játékait is.

A Diablo III 2.0.1 patch - és vele együtt az új Battle.net kliens - érkezése pár héttel a Reaper of Souls című kiegészítő március 25-én esedékes premierje előtt várható.

Azóta történt

Előzmények