Lylian: Alice 2D-ben

A Lylian című játék a Pixelpickle Games első alkotása lesz, és leginkább az American McGee nevével fémjelzett Alice-hoz tudnánk legjobban hasonlítani. A játékban egy kislányt, Lylian-t  irányítjuk, akit furcsa viselkedése miatt bezártak a Hacklaster nevű gyermekek számára készült elmegyógyintézetbe. Meg kell keresnünk valahogy a kivezető utat, ami nem lesz egy egyszerű feladat, ugyanis ápolók és bizarr ellenfelek próbálják közben utunkat állni.

Maga a játék tulajdonképpen egy 2D-s, jobbra-balra "scrollozódó" terepen zajló akciójáték lesz (Ez azt jelenti, hogy a mozgásunk függvényében mozdul el a kép a kívánt irányba, míg a főszereplő fixen középen marad), ahol ellenfelek tucatjait likvidálva tudunk továbbhaladni, amíg át nem érünk a következő pályára.

Mivel az egész játék Lylian fejében játszódik le, ezért az elborult elméjének köszönhetően furábbnál furább ellenfelekkel kell megküzdenünk a nem éppen szokványos helyszíneken, őrültebbnél őrültebb támadási formákat és eszközöket használva.

A Lylian című játék kizárólag PC-re készül, és epizodikus formában, digitális terjesztés útján lehet majd megvásárolni. Az első epizód megjelenése a tervek szerint még az ősz folyamán várható. Az alábbi videóban pedig az első gameplay jeleneteket láthatjuk: