Maze: The Angels Walk Silently - Új magyar horrorjáték készül

Frissítve: A játék a szavazatok alapján zöld utat kapott, mostantól a Steamen múlik már minden. Gratulálunk a készítőknek!

A különböző cégóriások között néhanapján érdemes körülnézni itthon is, ugyanis a semmiből akár egy-egy érdekes játék is előkerülhet. Ilyen lehet a Maze: The Angels Walk Silently is, amelyet kis hazánk egyik eltökélt fejlesztője, Pápai Bence készít. A belső nézetes horrorjáték története a 30-as évek Amerikájában, méghozzá Bostonban kezdődik. Hősünk, Aiden H. Ingram eltűnt felesége után nyomoz, amikor talál egy levelet amely az öreg kontinensre, Európába invitálja.

Aiden nemsokára egy titokzatos szekta és egy ősi összeesküvés közepében találja magát, miközben felesége kétségbeesett keresése közben rettegés, magány lesz társa, mígnem egy borzalmas titok rajzolódik ki előtte.

A készítő szerint több híres játék és irodalmi remekmű volt hatással a játékukra:

Nem titkoljuk, hogy több játék-óriás hatott ránk visszavonhatatlanul, amikor megálmodtuk a Maze-t.
A Thief széria első részeinek nyomasztó és fair lopakodás rendszere épp úgy, ahogy a Call of Cthulhu – Dark Corners of the Earth vagy az Amnesia épelme-veszteségei (sanity loss), vagy előbbi sérülés rendszere. Ugyanígy érezhető lesz hogy megihletett minket az Arx Fatalis klausztrofób hangulata, vagy az Alien Isolation tökéletes kiszolgáltatottsága... A legnagyobb hatással mégis H. P. Lovecraft művei voltak ránk, célunk az volt, hogy egy teljesen új és egyedi történettel elérjük azt, amit korábban Lovecraft-i játéknak nem, vagy csak részben sikerült.

Sokáig sorolhatnánk milyen játékok voltak hatással a Maze-re, de célunk mégis egy eddig nem tapasztalt elegy megalkotása. Lopakodás, menekülés, fejtörők, túlélés és akció keverednek a játékban.

A játék jelenleg a Steam Zöld Út rendszerében várja a játékosok szavazatait, remélhetőleg minél előbb eléri azt a pontot, ahol már van esélye arra, hogy a Steam egyik új programja lehessen. Akiket érdekel a kizárólag PC-re készülő alkotás, azoknak érdemes lehet felkeresni a játék hivatalos oldalát. Akik fent vannak Facebookon, azok ott is megtalálják a fejlesztőket, és készülő programot.

Azóta történt

Előzmények

  • The Flock: a játék amely végez saját magával

    A különleges alkotás alapból egy kizárólag többszereplős horrorjáték lesz, csak kapni fog egy érdekes csavart.

  • Kholat teszt

    Az Urál-hegység hófödte tájain játszódó nyomozó/túlélő horror fejlett grafikával, magyar felirattal és kiváló narrációval, ámde igencsak minimalista interfésszel és egy idő után unalmassá váló játékmenettel rendelkezik.

  • Lost Within bemutató (iOS, Kindle Fire)

    A Lost Within egy érintőképernyős környezetre fejlesztett elmegyógyintézetes túlélő horrorjáték, amely audiovizuális világával egészen biztosan sok játékost ki fog ragadni a világából.

  • Új játékmenet videó érkezett a Caffeine-ből

    A különleges horrorjáték a tervek szerint valamikor idén nyáron jelenik meg.