Még egy ideig nem készül el a Half-Life 3

Sok találgatás és pletyka született már a Half-Life 3 kapcsán, különféle jeleket véltek felfedezni a rajongók egyes oldalakon, képekben, videókban és szinte mindenben, aminek köze lehet a Valve nagy sikerű játékához. Viszont egyet még mind a mai napig nem tudunk: mi lehet a valódi oka annak, hogy a 2007-ben megjelent Episode Two óta semmilyen hivatalos információ nem látott napvilágot arról, mi lehet a késés oka?

Nemrég a Half-Life 2 egyik szinkronszínésze, John Patrick Lowrie, blogjának hozzászólásai közt megemlítette, hogy a Valve jelenleg egyáltalán nem dolgozik a Half-Life 3 című játékon. Ennek pedig több oka van, melyek közül egyik a jelenlegi FPS játékoknál előszeretettel alkalmazott mo-cap eljárás.

Lowrie elmondása szerint a Half-Life 2 egyik legjobb tulajdonsága az volt, hogy az összes karakter, akikkel találkozunk vagy beszélünk, mind ránk néznek, függetlenül attól, hogy hol állunk. Motion Capture eljárással ezt nem tudnák megvalósítani, hiszen ott előre felveszik a színészek mozdulatait. Jelenleg ennek áthidalásával kísérleteznek, csak ezt követően kerülhet sor a fejlesztésre.

Annyit még hozzátett, hogy a Valve csapatát jelenleg teljesen lefoglalja az eddig megjelent játékaik támogatása, ráadásul ott a Steam is, ami szintén nem kevés figyelmet igényel részükről. Így tehát egyáltalán nem mer jóslásokba bocsátkozni azt illetően, hogy vajon mikor fognak elkezdeni dolgozni a Half-Life 3-on.

Azóta történt

Előzmények