[Szavazás] Mi a véleményed a Ubisoft DRM-jéről?

Az elmúlt napokban a Ubisoft új DRM (Digital Rights Management - Digitális Jogok Kezelése) megoldása volt az egyik fő beszédtéma a PC-s játékosok között, elsősorban az Assassin's Creed 2 vásárlói voltak felháborodva, de panaszkodtak a Silent Hunter 5-re is.

Az Action Trip kiírt egy érdekes közvélemény kutatást, hogy mit gondolnak a PC-s játékosok az új DRM-ről? A Ubisoft szerint ez a kalózkodás elleni megoldások jövője, míg a játékosok szerint az egész egy nagy rakás *****. Mások úgy hiszik, hogy idővel talán kinövi az új DRM rendszer a gyerekbetegségeit. A kérdés csak az, hogy addigra a vásárlóik zömét elveszítik a folyamatos problémák miatt.

Annyi bizonyos, hogy a Ubisoft szentül hisz az új védelmi eljárásának sikerében, hiszen az eddig kijött két játékukat, ami az új DRM-et használja - az Assassin's Creed 2 és a Silent Hunter 5 - állítólag még mindig nem sikerült feltörniük a kalózoknak. (Más kérdés, hogy a legális vásárlók sem mindig tudnak velük játszani, de ez úgy látszik, nem lényeges, amíg nem tudják feltörni, addig jó a rendszer). Ti mit gondoltok?

Azóta történt

Előzmények