Origin: Az indiai játékosok dühösek az áremelések miatt

Az Indiában élő játékosok egy Twitter-csatornát indítottak, melyen keresztül kívánják csalódottságukat kifejezni amiatt, hogy az Electronic Arts óriási méretű áremeléseket hajtott végre az Origin rendszerében, melyek elsősorban az ottani lakosságot érintik. Egy átlagos játékot Originen eddig nagyjából 1000-1500 rúpiáért lehetett megvásárolni (~16.50 - 20 USD), viszont most az EA a Battlefield 4 és Need For Speed: Rivals előrendeléseket már 3500 rúpiáért (~58 USD) kínálja, ami 133%-os drágulásnak felel meg.

Az áremelések okaként több lehetőséget is emlegettek, melyek közül a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy azért kellett ilyen drasztikus módon kompenzálni az árakat, mert sok külföldi játékos VPN-en keresztül bejutott az indiai Origin áruházba, ahol az ő régiójukhoz képest jóval olcsóbban jutottak hozzá a frissen megjelenő játékokhoz. Ám az indiai felhasználókat ez nem nagyon vigasztalja, szerintük inkább a rendszert pofoznák helyre, hogy normálisan működjön, ahelyett, hogy árat emelnek.

De nem csak az Electronic Arts emelte meg az árakat. Az indiai rúpia árfolyama idén jelentős gyengülést mutatott fel az amerikai dollárral szemben, ezért India legnagyobb játék-viszonteladójaként ismert Flipkart szintén drágábban kínálja a termékeket. Az átlagosan 999 rúpiáért kínált címekért mostantól 1499 rúpiát kérnek, ezekbe beletartozik a Batman: Arkham Origins, Watch Dogs, Assassin’s Creed IV: Black Flag és a Splinter Cell: Blacklist is.

Ugyanakkor a Call of Duty: Ghosts sokkal drágábban hozzáférhető, mintegy 4099 rúpiába kerül konzolokon, míg PC-n 3.499 rúpiába, ami szintén 133%-os drágulásnak felel meg. Az indiai játékforgalmazó WWC bejelentette, hogy amennyiben a rúpia nem fog erősödni a közeljövőben, akkor ezek az árak tovább emelkedhetnek.

Azóta történt

Előzmények