Origin: Letiltott accounttal is lehet offline módban játszani

Bizonyára sok játékost bosszantott a tény, miszerint amennyiben beregisztráltuk megvásárolt játékainkat az Origin rendszerébe, majd ezt követően - bármilyen okból - letiltották az accountunkat, akkor még a játék egyszemélyes módjával sem tudtunk játszani, mivel ahhoz szükségünk lenne a kliens futtatására.

Az Electronic Arts nemrég egy felülvizsgálatot végzett a témában, és úgy ítélte meg, hogy változtat a végfelhasználói licencszerződésen. A módosítást eredetileg még március 8-án implementálták a rendszerbe, ám erről csak nemrég tettek említést, az EA ugyanis meg akart bizonyosodni róla, hogy valamennyi dokumentum (EULA, TOS, LG, stb.) megfelelően frissítve lett, így kellő útmutatással szolgálhatnak a játékosok számára.

Mostantól tehát akinek letiltják az Origin accountját, az továbbra is tudja használni az egyszemélyes móddal rendelkező játékokat offline módban, ráadásul a megvásárolt és letöltött DLC-k sem kerülnek így letiltásra. Természetesen a többjátékos lehetőségeket csak akkor tudja ismét elérni, ha visszaállítják a hozzáférését, ám az eddigiekkel ellentétben legalább azokat a játékokat használni tudja, amelyekért fizetett.

Ám azt ne felejtsük el, hogy a fenti változtatás nincs kihatással az Origin korábbi szabályaira, azaz a két éven keresztül inaktív fiókokat ezután is bármikor törölhetik! És hiába voltak hozzárendelve játékok, amennyiben nem jelentkezünk be legalább másfél évente a fiókunkba, akkor könnyen elveszíthetjük azokat, mégpedig véglegesen.

Azóta történt

Előzmények