Pletyka: Az Activision előfizetői rendszeren dolgozik a Black Ops MP részéhez

Annak ellenére, hogy korábban a Black Ops-ot fejlesztő Treyarch közösségi menedzsere biztosította a játékosokat afelől, hogy egyáltalán nem kell fizetniük majd a játék multiplayer részéért, most mégis felröppent egy újabb pletyka, miszerint a bejelentés ellenére az Activision már dolgozik az előfizetői rendszer kifejlesztésén.

Az újabb pletykát a THQ indította el, ugyanis a kiadók közül ők beszéltek először nyíltan arról, hogy a használt játékok kereskedelmének fenyegetései ellen a legjobban masszív letölthető tartalmak és prémium online játék kombinációjával lehet felvenniük a harcot.

A THQ egyik fejese, Brian Farrel ezt az egyik befektetőknek tartott negyedéves értekezleten jelentette be, kiegészítve azzal, hogy állítása szerint ezzel a stratégiával szétzúzhatják a használt játékok kereskedelmének piacát. Hozzátette még azt is, hogy egyáltalán nincsenek egyedül ebben a harcban, ugyanis az Activision is az elsők között jelentette be, hogy felveszik a harcot a használt játékok kereskedelme ellen.

Az egész dolgot az Electronic Arts indította el, aki a "10 Dolláros Stratégiával" elsőként kínált extra tartalmakat az eredeti játékok tulajdonosai számára, míg a használtan vásárolt példányoknál ezekért a tartalmakért 10 dollárt kellett fizetni.

A THQ elmondása szerint egy bejelentés várható a témában a következő hónap folyamán, valószínűleg a Black Ops multiplayer részének részletes bejelentése folyamán, amikor is végre hivatalos megerősítést vagy cáfolatot fogunk hallani a fizetős multi témájában.

Előzmények