QuakeCon 2010 Augusztusban

A Bethesda Softworks és az id Software belejentette az idei QuakeCon 2010 rendezvény pontos időpontját, ami 2010. augusztus 12. és 15. között fog lezajlani. A rendezvényt a Texas állambeli Dallas városában található Hilton Anatole Hotel-ben fogják megrendezni, ami ingyenesen látogatható lesz a nagyközönség számára. A rendezvényen ismét lesz BYOC LAN parti is, ahol több ezer játékos a saját gépével nevezhet be a bajnokságra, ezenfelül különféle hardver és szoftvergyártók termékeiből is lesz majd kiállítás.

A mostani bejelentés rövid volt és velős, elmondták, hogy a játékosok nagyjából mire számíthatnak a show-n, a részleteket az elkövetkező hetekben teszik közzé. Az már szinte biztos, hogy az id Software kiállítja a poszt-apokaliptikus világban játszódó FPS-autóverseny keverék nagyágyúját, a Rage-et, melyben debütál John Carmack új id Tech 5 névvel fémjelzett engine-je. A játékot PC-re, XBOX360-ra és PS3-ra és MAC-ra fejlesztik.

Elképzelhető, hogy a 2008-as QuakeCon-on hivatalosan bejelentett DOOM 4 is ki lesz állítva, hiszen a hamarosan életműdíjjal kitüntetett John Carmack korábban azt ígérte, hogy a nagy sikerű sci-fi FPS széria következő epizódjáról részletek a 2010-es QuakeCon-on várhatók.

A Bethesda Softworks talán szintén kihasználja majd a lehetőséget, hogy bemutassa készülő játékait, például az Obsidian Entertainment által fejlesztett Fallout: New Vegas című RPG-t, vagy a Splash Damage fejlesztésében érkező Brink című FPS-t.

Azóta történt