Rage: Steamworks támogatással érkezik

Az id Software és az Electronic Arts 2008-ban megállapodást kötött a Rage című, poszt-apokaliptikus FPS játék EA Partners Programba való felvételéről, ami mai szemmel nézve azt jelentené, hogy a játék csak az EA Origin rendszerén keresztül lehetne megvásárolható.

Azonban 2009-ben a Bethesda anyavállalata, a ZeniMax Media felvásárolta John Carmack cégét, ezzel véget ért az Electronic Arts-szal kötött megállapodás is. Ez azt jelenti, hogy a Rage PC verziója a Valve rendszerén keresztül lesz megvásárolható, teljes Steamworks támogatással, és valószínűleg a dobozos játék is igényelni fogja a Steam meglétét.

Ezt egy Twitter-üzenetben erősítették meg, melyben a Bethesda emberei közlik, hogy miután sokan kérdezősködtek ez ügyben, ezért leírják, hogy a Rage Steamworks támogatással fog érkezni PC-re. A Steamworks gyűjti a statisztikákat, létesít kapcsolatot a játékok multiplayer szervereivel, az achievementeket is ezen keresztül lehet megszerezni, de neki köszönhető a hangkommunikáció és a Steam Cloud is.

A Rage című poszt-apokaliptikus FPS játék megjelenése nálunk október 7-én várható, PC-re, PS3-ra és XBOX360-ra.

Azóta történt

  • Warhammer 40K játékok leárazva

    A Steam WH40K kiárusítást tart, így 50%-kal olcsóbban vásárolhatunk, sőt van egy igazán kedvező ajánlat is.

  • Rage: A Gearhead kifosztása

    Az id Sorftware új játékának mostani bemutatójában láthatjuk, hogy miképpen indulunk a Gearhead banda széfjét kirámolni.

  • Rage - koop

    A Rage is megkapja a népszerű koop játéklehetőséget.

Előzmények