Resident Evil 6: Hivatalosan is bejelentve, videóval együtt

Tegnap végre hivatalosan is bejelentették a Resident Evil 6 című túlélő-horror játékot. A Capcom elmondása szerint a program műfajára leginkább a "dramatikus horror" kifejezés illik, melyben egy- és kooperatív többszereplős játékra nyílik majd lehetőségünk. Elmondásuk szerint a sorozat befejező epizódját olyan ambiciózusra, magával ragadóra és lehetőségekben gazdag címre tervezik, ami az idei év legjobb drámai horrorjáték élménynek ígérkezik.

A játék története 10 évvel a Raccoon City-ben történt események után fog zajlani, mikor is az Egyesült Államok elnöke hivatalosan is le akarja leplezni az igazságot arról, hogy az eddigi hiedelmekkel ellentétben, miszerint vegyi terroristatámadás történt, valójában mi állt a dolgok hátterében. Oldalán egyik közeli barátjával, Leon S. Kennedy-vel, aki egyike Raccoon City túlélőinek, éppen erre készülnek, amikor a bejelentés helyszínét biológiai terrortámadás éri.

A támadás következtében az elnök felismerhetetlenségig eltorzul, így Leon kénytelen meghozni élete legnehezebb döntését. Ugyanakkor, szintén biológiai terrortámadás veszélyével fenyegetve a Bioterrorism Security Assessment Alliance egyik tagja, Chris Redfield megérkezik Kínába. Látván, hogy egyik ország sincs biztonságban a támadások ellen, az egész világon eluralkodik a félelem, miszerint nincs többé remény.

A Resident Evil 6 című horrorjáték november 20-án jelenik meg világszerte PS3-ra és XBOX360-ra. A PC verzió majd "valamikor azt követően" fog megérkezni, de pontos dátumot nem mondtak.

Azóta történt