SaveGame Független Videojáték Kiállítás - Íme a részletek

Érdemes eljönni a februári rendezvényre a Lurdy Házba, számtalan érdekesség várható a SaveGame-en!

A hónap elején írtunk nektek a SaveGame Független Videojáték Kiállításról, amely a tervek szerint kissé különbözni fog a korábban már látott hasonló gamer rendezvényektől. A múltkori hírben még részleteket nem tudtunk közölni veletek, azonban most végre kaptunk egy részletesebb tájékoztatót, hogy milyen előadókra, partnerekre, kiállítókra számíthatunk az eseményen. Mindenképp érdemes a kiállítás Facebook oldalát követni, ugyanis egyéb érdekességeket és nyereményjátékokat is megtalálhattok ott.


[+]

A kiállításnak a Lurdy Konferencia és Rendezény Központ ad helyet (1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14) február 11-én, a belépők pedig a következőképpen alakulnak:

  • Teljes árú: 1500 Ft
  • A helyszínen megrendezett másik eseményre érvényes belépővel: 1200 Ft
  • 10 éves kor alatt: ingyenes

A belépőjegy sértetlen karszalaggal a rendezvény teljes időtartama alatt érvényes. A Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont a rendezvény ideje alatt ingyenes parkolási lehetőséget biztosít.

A SaveGame a korábbi gamer rendezvényektől eltérően más nézőpontból igyekszik teret adni a videojátékosok idősebb és fiatalabb korosztályának - a klasszikus retro/vintage/árkád/modern gaming életérzés mellett kiemelten fókuszál a VR technológia, és a ma divatos irányzatok képviselőire, mint a youtuberek és a követőik találkozási pontjaira - akár a virtuális, akár a valós térben.

A rendezvény nagykövete a Real Giana Brothers, akikkel találkozni és fotózkodni is lehet majd személyesen.

A hétvégi esemény ideje alatt számos előadóra, kiállítóra és partnerre lehet számítani, mindeközben folyamatosan mennek a kvízek és versenyek, a színpadon pedig érdekes előadások. Íme egy kis ízelítő a felhozatalból:

  • Playmania Videojáték Szaküzlet és Szerviz

    Dr. Mario verseny SNES-en egy limitált kiadású, komplett, Black Ops III PlayStation 4-ért. Több PlayStation VR és XBox One lesz kipróbálható a legújabb játékokkal.
  • ReGamEX

    A ReGamEX az egyik legismertebb hazai retro videojátékos rendezvény, évente egyszer kerül megrendezésre Budapesten a rákospalotai „Csoki”-ban (Csokonai Művelődési Ház). Kiállítás és játszóház egyben, ahol nemcsak megcsodálhatók a közelmúlt videojátékai és otthoni számítógépei, de sok közülük ki is próbálható. A ReGamEX mindemellett rendszeresen meghívást kap a jelentősebb hazai videojátékos rendezvényekre, ahol a látogatók kézzelfogható közelségből ismerhetik meg a videojáték történelem ikonikus darabjait. A SaveGame-en két tucat videojáték és hobbiszámítógép lesz kipróbálható a hetvenes évek végétől az ezredfodulóig terjedő időszakból.
  • Gamer365

    A hazai rendezvények és a SaveGame elkötelezett támogatójaként házi bajnoksággal, illetve közönségtalálkozóval készülnek a látogatók és az olvasóink számára.

  • Meltdown Budapest

    Komplett gamer PC arzenállal érkeznek az e-sportok rajongóinak örömére.
  • Hackerspace

    A Hackerspace Budapest egy független közösségi alkotói tér, a csapat forrasztóállomásokkal és szakértő segítséggel teszi lehetővé, hogy mindenféle kütyüt tákoljunk, szerkesszünk és haxoljunk magunknak, akár most látunk először pákát, akár profi módon bánunk az eszközzel. A kész cuccot természetesen haza lehet vinni, jól jöhet mondjuk, ha eltűnik a távirányító. Ezúttal MiniPOV3 kitekkel készülnek.
  • Farkas Viktor

    A SaveGame rendezvényre főleg kivételes kiállítási darabokkal érkezik majd, de ezzel egyidejűleg kipróbálhatóak lesznek legendás Super Nintendo (Final Fight 3, Knights Of The Round,Sunset Riders) és Sega Mega Drive (Streets Of Rage 3,Golden Axe 3) játékok is. Tőle egy Blizzard: Echoes of War gyűjtői kiadást is el lehet nyerni.
  • Atarian Member

    Ismerjétek meg a chiptune zene eredetét, aranykorát és jelenét az underground szférában, majd vizsgáljuk meg az ezeket megszólaltató ismertebb hardwarek hangeszközeit, és ha még nem ütött ki mindenkit a nosztalgia, szórakozzunk egy kicsit az Atari 2600-hoz készült Synthcart-tal, ami garantáltan átrendezni a középfül hallócsontocskáit!
  • Paplovag Gaming

    Közösségi bandázás az ismert hazai gaming youtuberrel.
  • Alkimista Laboratórium

    Az Alkimista Laboratórium egy olyan közösségi klub, aminek tagjai terepasztalos stratégiai játékokkal, társasjátékkal és cosplay építéssel foglalkoznak. A cosplay műhelyben oktatásokat szerveznek, rendezvényeken játékbemutatókat és workshopokat tartanak, és sosem hagyják otthon a nagy sikerű fegyversimogatójukat.

    A propmaking rejtelmei: Ha érdekel, hogyan jut el az ötlettől a megvalósításig egy kiegészítő, kellék vagy jelmez, akkor várunk szeretettel az előadáson.

    Wargame előadás: Stratégiai asztali játék. Légy tanúja a miniatürizált seregek összecsapásának a terepasztalon!
  • Zóna Computers

    Exkluzív DragonWar termékbemutató: gamer perifériák, kedvezmények, játék, nyeremények. CaseCon kiállítás.
  • Nintendo Magyarország

    A Nintendo Magyarország és a Nintendo közösségnek köszönhetően kipróbálható új és régi Nintendo gépek és játékok, illetve a bagszipoke jóvoltából Pokémon játékok és Pokémon kártyajáték oktatás.
  • Stompy Bot (Heavy Gear Assault című játék kiadója)

    Villámgyors robot viadal a távoli Terra Nova bolygó arénáiban. Vezess több tonnás gépszörnyeket a MekTek újgenerációs Unreal 4 motor hajtotta mech szimulátorában.
  • Urban Fox Media Team

    Ki ne szeretné ha kedvenc sorozata vagy játéka az anyanyelvén szólalna meg? Nekik tart egy rövid bemutatót az Uraban Fox Media Team. Megtudhatjuk, hogy belülről hogyan működik, és miért nem is olyan könnyű munka egy szinkron elkészítése, rajongói, vagy akár professzionális szinkron műfaján keresztül is megközelítve.
  • Rouge Relay

    A Rogue Relay egy négytagú magyar független fejlesztőcsapat. A tagok különböző művészeti irányok képviselői (videojáték, grafika, kreatív írás, film), és ennek megfelelően igyekeznek olyan játékokat alkotni, amely az általuk ismert médiumok legjobb aspektusait ötvözik. Játékuk a Pengame.
  • The Mysterious Machnie

    Következő indie játékfejlesztő csapatunk nem más, mint a The Mysterious Machine. Ha szeretitek a H.P. Lovecraft által megteremtett sötét, misztikus és borzongással teli világot, akkor ne hagyjátok ki az ő standjukat sem! Mi már nagyon várjuk, hogy végre kipróbálhassuk a Maze The Angels Walk Silently című játékukat!
  • Mito Stúdió

    A Totemori című játékot valószínűleg nem nagyon kell bemutatni senkinek sem, hisz ennyire ötletes játékot ritkán látni, főleg hazai fejlesztőcsapattól, így biztosan hallottatok már róluk. Amit viszont még mindenképpen tudnotok kell, hogy a haverokat semmi esetre se felejtsétek otthon, mert a Mito Studio standjánál kőkemény csatákat vívhattok majd egymás ellen, hogy kiderüljön, ki a legjobb toronyépítésben és azok megvédésében vagy épp lerombolásában.
  • PocketGames Ltd.

    A Pocket Games csapata egy igazi baráti társaság, közel 4 éve foglalkozunk játékfejlesztéssel. A fő célunk, nagyszerű ötletekbõl briliáns alkalmazásokat készíteni. Ez a szenvedélyünk és tudjuk hogyan kell jól csinálni. VR és AR technológiákban is otthonosan mozgunk, két ilyen játékunkat mutatunk be röviden. A Castaways VR a magyar Hajótöröttek animációs film sorozat alapján készült, a Duel VR pedig Samsung Gear VR-on futó lövöldözős-lézerharcos játék.

  • LoKi

    Az Escape from Neon Prison című indie logikai-akció játékuk a 80-as évek neonhálóval átszőtt, synthwave zenével átitatott hangulatát hivatott megidézni.

  • VR Lab

    A VR Lab bemutatótermében két HTC Vive szett üzemel folyamatosan. A Vive egyedülálló mozgáskövető rendszerének, valamint a szoba méretű mozgástérnek köszönhetően életre kelnek a virtuális terek. A mozgástér szabadon bejárható, a virtuális eszközök pedig kézzel foghatóvá válnak, ezáltal a rendszer soha nem tapasztalt élményben részesíti a felhasználót. A VR Lab-ban kipróbálhatsz bármilyen általad hozott VR játékot, vagy bármely Steam-en fellelhető Free / Demo játékot is!

Természetesen számos egyéb érdekesség várja az érkezőket, akik kedvet kapnak egy kis vásárláshoz, azoknak a Holdfény Fantasy és Kacsabácsi (Wizard's Videojáték Üzlet) standját ajánljuk majd, akik pedig felfrissülnének, a Meltdown Budapest bárját keressék. Mindezek mellett nyeremények is várnak titeket:

A Playmania Videojáték Szaküzlet és Szerviz felajánlása, a Dr. Mario verseny fődíja, egy Sony PlayStation 4 konzol. A buli ideje alatt többször megrendezett tippelős kvízben kisorsolásra kerül egy Blizzard: Echoes of War kiadás Farkas Viktor jóvoltából. Sok kiosztható nyeremény érkezett van a Zóna Computers-től is, többek között a rendezvényen Magyarországon először bemutatkozó DragonWar termékcsalád egyik profi gamer egere; eredeti Nintendo NES hátizsákok szintén a Playmania szaküzlettől, és nem maradhatnak el a Tulok Arms egyedi fegyverreplikái, valamint a ReGamEX felajánlása, egy komplett Sega Master System és egy Sega Megadrive gép játékokkal. A rendezők gondoltak a gyerekekre is, ők a rendezvény területén elhelyezett képeket megkeresve juthatnak fix nyereményekhez, valamint mindenkinek ajánlják az úgynevezett mászkálós portyázást, ahol a résztvevő kiállítók, a standok, a játszható játékok segíthetnek hozzá minden vállalkozó kedvű vendéget különböző nyeremények megszerzéséhez.

Az esemény további részleteit a Facebookon érdemes figyelemmel követni.

Azóta történt

Előzmények