Shogun II: Total War - információk

A Creative Assembly az E3-ra tartogatta nagy bejelentését, ami a Shogun 2: Total War lett volna. Maga a bejelentés valószínűleg nem is marad el, de különösebb meglepetést már biztosan nem fog okozni, hiszen hetekkel a show előtt már tudunk róla. Ráadásul most némi információ is érkezett.

Az kiszivárogtatás szerint a játék a 16. századbeli Japánba kalauzol el bennünket. Ebben a korban az ország megosztottságban él, és irányítását az egymással háborúzó klánok végzik, önös érdekeik alapján. A játékos egy ilyen klán vezetőjeként csatlakozik a történetbe, és elsődleges célja az ország egyesítése, és ezzel a Shogun cím, vagyis az ország egyetlen és vitathatatlan vezetői címének a megszerzése. Vagyis a játék, a Japán történelem egyik legviharosabb időszakába kalauzol majd bennünket.

Mindezek mellé egy új és finomhangolt AI-t ígérnek a fejlesztők, és soha nem látott multiplayer lehetőségeket, és online funkciókat, amik igazi mélységet adnak majd a játéknak.

A hatalomért kilenc klánvezér fog küzdeni, akik a tábornokokkal és ügynökökkel együtt fejlődni fognak a játék során.

A Single kampányt akár egyedül vagy akár online koop módban is végigjátszhatjuk, de lehetőség lesz 8 játékos számára, online csatározásokra is, megspékelve ezt egy online ranglétrával, hogy mindenki tudja ki Japán aktuális leghatalmasabb ura.

A mesterséges intelligenciát a legendás Sun Tzu: A Háború Művészete (The Art of War) alapján dolgozták ki, aminek következtében arra számíthatunk, hogy a gépi ellenfelek folyamatosan elemzik a történéseket, és a helyzetnek megfelelően viselkednek majd.

Fejlődnek a szárazföldi és tengeri ütközetek is, előbbinél a folyamatosan alakuló környezetet kapunk, amire hatással lesz az időjárás és a napszakok váltakozása, de a várostromok is több fázisból állnak majd.

A tengeri ütközeteknél is több lehetőségünk lesz, úgymint a szigetek fedezékként történő használata, vagy a zátonyok csapdaként történő felhasználása.

Ezek után már csak várni lehet ezt a játékot, ami 2011-ben fog megjelenni, reméljük minden téren tökéletes kivitelezésben.

Azóta történt

Előzmények