Splinter Cell fejlesztői napló: új videó

A Sprinter Cell Conviction második fejlesztői naplójában számos újdonságról hallhatunk. Tartalmaz új gameplay jeleneteket, informálódhatunk a cselekményről, valamint kiderül, hogy hogyan harcol Sam, mikor "felbőszített" lelki állapotban van.

Gilles Monteli, a játék rendezője szerint a legnagyobb különbség a korábbi Sprinter Cellek és  a Conviction között a karakterek harci gyorsaságában és brutalitásában keresendők. A tervezőknek meg kellett találniuk azt a harcművészeti stílust, ami a legjobban illik az egyes karakterekhez és szituációkhoz, amelyekkel a játék során találkozik a játékos. A fejlesztőcsapat választása az izraeli eredetű Krav Maga-re esett, melyről bővebben errefelé kattintgatva lehet olvasni. A játék fő designere, Steve Masters megjegyezte, hogy a Krav Maga nem egy kifejezetten mutatós harci stílus, ne számítsunk tehát arra, hogy a karakter hátrafelé forogva fog rúgásokat csinálni, miközben háromszor megpördül a saját tengelye körül. Amiben viszont nagyon erős lesz, az az ellenfelek rendkívül gyors és hatékony leterítése.

A Conviction PC-re és Xbox360-ra 2010. február 26-án jelenik meg, akik már tűkön ülve várják a dátumot, azok most remélhetőleg megtalálják a lelki békéjüket a videó megtekintése után:

Azóta történt