StarCraft II: Az egyjátékos kampányban sem csalhatunk

Ahogyan azt már korábban megtudhattuk, a Blizzard nagyon is komolyan veszi a csalók megbüntetését, azonban eddig azt hihettük, hogy ez csak a multiplayer küzdelmekre vonatkozik, amikor a gép ellen játszunk egyjátékos módban, azért nem bannolnak.                   Nos, lehet, hogy mégis.

Nemrég ugyanis olyanok is több hetes eltiltásban részesültek, akik az egyjátékos mód kampányában csaltak. A Blizzard szerint ugyanis, akik a single player vagy skirmish kampányokban cheat vagy hack programokat használnak, azok szintén megszegik a végfelhasználói licencszerződést, így az őket ért szankciók a több hetes eltiltástól egészen az accountjuk teljes befagyasztásáig terjedhetnek.

A döntést azzal indokolták, hogy az egyjátékos módban elért sikerekért kapott achievement-ek befolyásolják a játékos online népszerűségét is. A korábbi bejelentésben egyértelműen benne szerepelt, hogy amennyiben BÁRMILYEN FORMÁBAN elkövetett csalásra bukkannak, azt szintén a végfelhasználói szerződés megszegésének tekintik, így annak megfelelő szankciókkal jutalmazhatják ezek elkövetőit.

A játékosokat egyébként a CheatHappens.com oldal trainer programjának használatáért tiltották ki 14 napra a játékból, mellyel sérthetetlenné tehették az egységeiket, végtelen számú erőforrás állt rendelkezésükre, valamint az egész térképet felfedezetté változtathatták.

Azóta történt

Előzmények