Steam OS - Bejelentés

Három nagyobb bejelentésre készül a Valve, amelyek közül elsőként a SteamOS lepleződött le. Hogy miről is van szó? Egy ingyenes, a Steam minden funkcióját tartalmazó Linux alapú operációs rendszerről, amelynek segítségével a Valve utat tör a nappalinkba is.

Maga a rendszer természetesen a szórakoztatásra, sőt mi több elsősorban a játékosoknak lett kitalálva. Olyan lehetőségek jöhetnek szóba, mint a feljavított grafikai teljesítmény, periféria lag csökkentése, hangminőség növelése.

Mivel a rendszer teljes mértékben nyitott lesz, bárki belenyúlhat így a hardvergyártók is szabad kezet kapnak, hogy saját megoldásaikat átültessék erre az operációs rendszerre is.

A SteamOS segítségével saját magunk streamelhetünk PC-ról vagy Macinthosról, közvetlenül a tévénkre. Mindezek mellett teljes mértékben támogatja a korábban beharangozott "Family Sharing" funkciót is, illetve a végleges kiadásban be lehet majd állítani, hogy a családunk többi tagjai mely könyvtárakat láthassák. A közeljövőben a tartalomszolgáltatások is előtérbe kerülnek a hamarosan letölthető rendszer segítségével, így a zenehallgatás és a házimozizás is egyszerűbb lesz majd..

A SteamOS teaser oldalán jelenleg túl sok információ nincs, de hamarosan újabb információkkal fogunk majd gazdagodni a Valve háza tájékáról, lévén még két nagy bejelentés hátra van. Hogy mik lesznek ezek, jelenleg senki nem tudja, de rengetegen örülnének egy újabb Half-Life játéknak.

Azóta történt