Steamworks patch Serious Sam 2-höz

Idén sok játékosnak okozott bosszúságot, hogy a GameSpy nevű online szolgáltatást május 31-én végleg lekapcsolták. Ezzel jó néhány korábbi játék multiplayer része gyakorlatilag használhatatlanná vált. Gondoljunk például a Battlefield 1942, Battlefield 2, Crysis 1-2, vagy a C&C franchise-ra, ezeknél az EA kijelentette, hogy nem fognak utólag semmilyen javítást kiadni a felsorolt címekhez, vagyis hivatalosan a mutliplayer funkció ezeknél halottnak tekinthető.

A horvát Croteam azonban máshogy gondolkodik. Mára a Serious Sam franchise-ban kizárólag a 2005-ben megjelent 2. rész használt GameSpy-t, de mivel ez utóbbit lekapcsolták, a fejlesztők úgy döntöttek, hogy még 9 év után is érdemes megmenteni a multiplayer funkciót, így kiadtak egy javítócsomagot, amely a játékból kiiktatja a GameSpy-t és a helyére SteamWorks kerül. Ezzel a játékosok továbbra is gond nélkül használhatják a Serious Sam 2 multiplayer funkcióját, hiszen még mindig hivatalos támogatást élvez. A friss patch egyébként még egy FOV és egy rendereléssel kapcsolatos hibát is javít.


Megjelent: 2005.10.11.

Ezzel a lépéssel a horvát csapat elérte, hogy a Serious Sam franchise összes epizódja Steamworks-öt használ, így mindegyiknél gond nélkül használható a multiplayer funkció.