Stronghold: Warlords - A testreszabható kastélyvédelem

A tavalyi E3-on bemutatkozott játék a tervek szerint idén szeptemberben jelenik meg kizárólag PC-re.

A Firefly Studios ma egy új 10 perces Stronghold: Warlords videót adott ki, ami bemutatja a megjelenéskor elérhető hat testreszabható ostromvédelmet a hamarosan megjelenő feudális RTS játékban. A sorozat ’kastélyszimulátor’ hagyatékához igazodva a videóban mindent megtalálhatnak a rajongók a ketrecbe zárt tigrisektől a puskapor csapdákon át egészen a frontvonal barikádokig.

A szeptember 29-én érkező Stronghold: Warlords 16 egyedi egységtípusa és 10 ostromfegyvere elleni védekezéshez a játékosok csapdákkal szabhatják testre falaikat és fokozhatják külső védelmüket. A klasszikus Stronghold kapcsoktól a sorozat ezen részének egyedi új, puskapor hajtotta védelmi csapdáiig, a program rengeteg lehetőséget biztosít majd a játékosoknak, hogy elbánjanak az ostromlókkal.

Az új védelmi opciók a közelségi csapdáktól egészen azokig terjed, amiket a játékosoknak kell manuálisan élesíteniük, így míg a tigris kitör a ketrecéből és ráveti magát a közeledő egységekre – vagy sajátjaidra, ha nem vagy óvatos –, addig a puskapor csíkokat tüzes nyilakkal vagy más gyúlékony eszközökkel kell aktiválnod. Tandemben használva őket, a játékosoknak el kell dönteniük, hogy hogy és mikor zavarja meg a leghatékonyabban az ellenséges ostromot csapdáik hálója.

Fából készült védelemi opciók is elérhetők lesznek a kezdeti kampány küldetések és a korai ostrom módok során, olcsóbb lehetőséget adva a játékosoknak védelmük gyors felépítésére. Ezek között szerepelnek íjász tornyok, kastélyfal lövésszobák és fa barikádok, melyen mindegyike remek másodlagos védelemként szolgál azoknak, akik nem akarnak teknősként megbújni egy küldetés vagy többjátékos meccs során.