Take Two - 3DRealms per: a Take Two álláspontja

Duke Nukem Never

Arról már hallotunk hírt, hogy a Take Two beperelte a 3D Realmset a Duke Nukem Forever leállítása miatt, de az álláspontjukról eddig nem esett szó. A new yorki bíróság honlapján megjelent kereset szerint 2009 elején a Take Two a játék Xbox360-as változatáról akart tárgyalni a 3D Realmsszel, akik azt kérték, hogy a Take Two fizesse ki a fejlesztés költségeit. A Take Two ajánlata szerint kifizették volna a kért összeg 50%-át, és a maradék 50%-ot a játék megjelenése után állták volna. A 3D Realms ezt elutasította.

Ezután a Take Two egy másik, meg nem nevezett stúdiót bízott volna meg az Xbox360-as DNF elkészítésével, és ehhez kérték a 3D Realmstől a DNF forráskódját, amihez álláspontjuk szerint joguk volt. Ennek átadása helyett a 3D Realms bezárta a fejlesztőstúdióját és bejelentette a játék végleges törlését. emellett azt is állítja a Take Two (bár bizonyítékok nélkül), hogy az Apogee a nekik átutalt összeg egy részét egy offshore számlára menekítette, és ebből a pénzből fedezné a lejáró tartozásait. Azt is követeli a kiadó, hogy bármilyen későbbi DNF-konzolportnál a 3D Realms működjön együtt velük a fejlesztésben - talán még sincs veszve minden?

Korábban a 3D Realms azt közölte, hogy szerintük nem kaptak garanciát a Take Twotól a fejlesztés befejezéséhez szükséges összeg megérkezésére, és a kiadó ajánlatában nem szerepelt előleg, garantált minimum fizetség és a DNF megjelenésének garanciája. Scott Miller, a 3DR vezérigazgatója szerint "a 3D Realms már több perben is részt vett, és eddig mindig nyert, ez most sem lesz másként. Egy éven belül ki fog derülni az igazság."

Mit lehet ehhez hozzáfűzni... meglátjuk.

Azóta történt

Előzmények