Tera Online - Egy újabb érdekes MMORPG

A Bluehole Studio új Next-Gen MMORPG-je szintén olyan érdekesnek ígérkezik, mint a nemrég bemutatott Blade & Soul, azonban ez már jóval közelebb áll a nyugati MMO-stílushoz. Nincsenek anime-karakterek, nem konzol-szerűek a harcok, jóval közelebb áll a megszokott fantasy témához. A TERA: The Exiled Realm of Arborea címmel - röviden Tera Online - megjelenő játék szintén AAA-kategóriás alkotás lesz, ezért a  szép látvány mellett folyamatosan bővülő tartalomra is számíthatunk (Azaz több mint valószínűleg havidíjas is lesz). Hat faj (High Elves, Baraka, Castanics, Aman, Popori és Humans), és nyolc karakterosztály (Lancer, Warrior, Sorcerer, Priest, Berserker, Slayer, Archer és Elementalist) képviselői közül választhatunk magunknak karaktert, az első videó ezeket a kasztokat mutatja be.

A játék egy újfajta dinamikus harcrendszerrel lesz felvértezve, ami eltér egy picit a többi hagyományos MMORPG-ben használttól, egyfajta átmenetet képezve a valósidejű és a körökre osztott harcrendszer között. Nem annyira pörgős, mint a konzolos akciójátékokban, de a többi MMO-ban használttól jóval akció-dúsabb lesz. Tehát a karakter tulajdonságaitól függő "Találat" vagy "Mellé" dobások helyett az interakcióra és a dinamikára fog épülni. Magyarán itt el is kell találni a célpontot, vagy pl. félre lehet állni a lövések elől, stb. A harcok során stratégiailag kihasználhatjuk a környezet adottságait is, a mozgatható objektumokat hozzávághatjuk az ellenfeleinkhez, stb. Ezáltal több izgalmat is tartogat a csata, nem csak a hotkey-ek nyomkodásában merül ki a dolog.

A játékban szereplő összes fajnak és kasztnak eltérő animációja lesz, tehát  például másképpen fogja egy Sorcerer elsütni a Fireball-t, ha másik kasztból való, és a férfi és női karakterek animációja is más lesz cast-olás közben (Az első videóban nagyon dögösen riszálja a csaj a csípőjét a varázslat elsütése közben. :) ).A harcos kasztok a méretükhöz illő fegyvereket forgatnak, és így tovább.

 

A játék megjelenése 2010-ben várható, jelenleg a béta tesztek zajlanak Koreában. Várhatóan több nyelvre is lefordítják majd a játékot a különböző régiók számára, de először Észak-Amerikában fognak elindulni a szerverek, csak utána következnek az európaiak. Amint pontosabb információnk lesz a megjelenésről, természetesen tájékoztatunk titeket.

A játék hivatalos oldala

A játék angol oldala

Azóta történt