The Crew: Videó, megjelenés, mikrotranzakció

A Ubisoft kiadta első játékmenet videóját a The Crew című MMO autóverseny játéknak, melynek végén feltűnik, hogy a program megjelenésére idén ősszel lehet számítani. Ezzel egyidőben egy érdekes akciót is hirdettek, mellyel exkluzív ajándékokat oldhatunk fel a játékban, még annak megjelenése előtt. A dolog lényege, hogy figyelnünk kell a The Crew videóit, reklámjait és egyéb, vele kapcsolatos híreket, melyben a Ubisoft kódokat rejtett el. Ezeket a "Golden Plate" kódokat pedig itt tudjuk beváltani ingame tartalmakra, egészen a játék megjelenéséig (Itt találtok újabb képeket, ezeken is lehetnek kódok).

A másik friss információ szerint a The Crew című játékban lesz mikrotranzakció, vagyis valódi pénzért vásárolhatunk magunknak teljesítményt fokozó felszereléseket az autóinkra. A Ubisoft illetékese egy Videogamer oldalnak adott interjújában elmondta, hogy az ingyenesen játszható (F2P) játékokhoz hasonlóan lesz kialakítva a rendszer. Azaz senkinek sem lesz kötelező fizetnie, aki nem akar, hiszen versenyzéssel, küldetések és kihívások teljesítésével játékbeli pénzhez juthatunk, és ebből is kiválthatjuk ezeket az alkatrészeket. Viszont így sokkal tovább tart megszerezni a felszerelést. Aki nem akar ezzel pepecselni, az valódi pénzért mindent megvehet, így lényegesen felgyorsíthatja fejlődését.

Az elmondottak alapján egyértelműen kijelenthetjük, hogy amennyiben valóban meg lehet mindent venni valódi pénzért is a játékban, úgy már eleve nem ingyenesen játszható (F2P) szisztémáról beszélhetünk. Mert, bár valóban elérhetőek lesznek játékkal is ezek a dolgok, ám azoknak, akik a program 60 dolláros árán kívül nem tudnak többet fizetni érte, így sokkal kevesebb esélyük lesz futamokat nyerni a pénzes játékosok feltuningolt autói ellen. Márpedig egy MMO esetében, ahol kiemelt szerepet kapnak a többi játékossal való versengések, ez így már "fizess, hogy nyerj", vagyis Pay to Win, azaz P2W. Ez pedig nem biztos, hogy megfelelő szisztéma.

A The Crew című autóversenyzős MMO-játék megjelenése idén ősszel várható, PC-re, PS4-re és XBOX One-ra.

Azóta történt

Előzmények