Titan: World of Warcraft fejlesztők készítik

A titokzatos, Titan kódnevű MMORPG fejlesztőcsapatához csoportosította a World of Warcraft stábjának egy részét a Blizzard. Az így üresen maradt székekbe pedig új tagokat vesznek fel, ugyanis elmondásuk szerint nem szükséges a komplett brigádot átvezényelni a Titan fejlesztéséhez, hiszen bőven van hely két sikeres MMORPG játék működtetéséhez is.

A World of Warcraft című játék igazgatója, Tom Chilton az Orange Country Registernek adott interjújában elmondta, hogy a Blizzard ezen lépése nem volt olyan dramatikus, inkább fokozatosnak nevezhető. Hiszen a régi, tapasztalt dolgozók szakértelmükkel segítik a Titan csapatát munkájukban, míg az új tehetségeket négy-öt év leforgása alatt kitaníthatják a többiek, akik így később átvehetik az egyéb projektekben részt vevő alkalmazottak helyét.

Elmondása szerint nem fog odáig fajulni a dolog, hogy egyszer csak bejelentik, hogy: "Oké, mindenki a WoW csapatából, szedje a cókmókját és vonuljon át a Titan MMO fejlesztéséhez." Szerinte bőven van kapacitásuk rá, hogy két, hatalmas és erős MMO-fejlesztő csapatot eltartsanak.

A Titan című MMORPG játékon legalább már 2007 vége óta dolgoznak, amikor is a Blizzard megerősítette, hogy egy másik MMO játék készül a WoW-on kívül. Viszont azóta még semmi kézzel fogható, szilárd bizonyíték nem került elő róla, hála a Blizzard ügyes titkolózásának.

Azóta történt

Előzmények